bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волинським школярам і студентам покажуть фільми неповнолітніх засуджених
13.03.2015

Про це йшлося на засіданні Волинського прес-клубу за участю представників пенітенціарної служби, кримінально-виконавчої інспекції та управління освіти області.

За допомогою команди ЮНІСЕФ (Дитячого фонду ООН) життя тривалістю в 60 секунд зафільмувало 20 вихованців Ковельської виховної колонії. «Дзвінок додому», «Невидимий бар’єр», «Хвилини щастя», «Повір у себе» та інші – це внутрішній світ людини за гратами, її роздуми, страх, віра і сподівання, що все буде інакше.

«Найкраще достукатися до тих, хто схильний до девіантної поведінки, можна за допомогою візуальних засобів. Бо краще один раз побачити, аніж сто разів почути», – зазначив заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області Юрій Безушкевич. Він переконаний, що при перегляді цих коротеньких фільмів багато хто може задуматися.

Участь вихованців у проекті була добровільною. З усієї кількості бажаючих (понад 70 юнаків) було відібрано 20 осіб, для яких провели майсер-клас із відеозйомки й монтажу. На думку Юрія Безушкевича, окремі фільми заслуговують на високу оцінку, і переконаний, що переглядаючи їх, багато хто може задуматись.

Аби знизити рівень дитячої і підліткової злочинності і пенітенціарна служба, й освіта готові демонструвати фільми й обговорювати порушувані проблеми в навчальних закладах Волині. «Те, що ми щойно побачили, – вражаюче. В кожному сюжеті є те, що торкає за душу», – зазначила головний спеціаліст управління освіти і науки Волинської ОДА Оксана Малащук. На її думку, ці фільми потрібно показувати не тільки школярам, а й педагогам, соціальним працівникам, а найбільше – батькам. Бо саме в сім’ї формується світогляд дитини і її поведінкові моделі. оксана Малащук запевнила, що

Вихованці Ковельської  колонії продовжують знімати фільми – всю апаратуру Дитячий фонд ЮНІСЕФ передав закладові. «Це дуже добре, – каже Юрій Безушкевич, – може, хтось із них стане режисером».

Для довідки:

  • на обліку в кримінально-виконавчій інспекції області перебуває 76 неповнолітніх
  • на обліку в міліції - 188 неповнолітніх
  • найпоширенішими злочинами, скоєними неповнолітніми особами, є крадіжки, незаконне заволодіння транспортним засобом і хуліганство
  • у 2014 році зафіксовано зменшення рівня підліткової злочинності на 40%, у 2015 році він зріс у зв’язку зі злочинами минулих років (повторні злочини)
  • найбільше злочинів скоєно у стані алкогольного сп’яніння, чому сприяють дорослі, зокрема і батьки.

Переглянути відео-роботи вихованців Ковельської колонії можна на каналі YouTube Дитячого фонду ЮНІСЕФ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.