bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підсумки акції “Почуйте всі!”
12.05.2009

13 травня 2009 відбудеться підбиття підсумків IV благодійній акції «Почуйте всі!» всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Під час заходу буде оголошено суму, яку фонд зібрав за період акції.

На захід запрошені: директор Українського державного центру позашкільної освіти МОН України Віталій Ткачук; головний офтальмолог МОЗ України Сергій Риков; заступник Міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришенець, головний дитячий офтальмолог Юрій Барінов та Президент Міжнародного товариства польських підприємців в Україні Стефан Перковський.

На захід запрошені також представники українського шоу-бізнесу, які активно підтримали акцію цього року, а саме співак Олександр Fortado, співачка Наталія Валевська, Заслужений артист України Павло Зібров учасники зіркової футбольної команди ФК «Маестро» та інші.

 

Довідково

Фонд «Серце до Серця», заснований у 2006 році, встиг тричі провести акцію «Почуйте всі». У 2006 р. було зібрано 70 тис. грн., у 2007 р. - понад 280 тис. грн., в 2008 році - майже 1,8 млн. грн, на які було закуплено та сертифіковане необхідне медичне обладнання, що наразі направлені на потреби обласних дитячих лікарень.

Довідка. Для України проблема дитячої сліпоти та слабкозорості дуже актуальна. Дитяча сліпота та слабкозорість посідає четверте місце серед основних причин інвалідизації дітей в Україні. Основними причинами дитячої сліпоти та слабкозорості є аномалії рефракції високого ступеня (32,7%), ретинопатія недоношених (15 %), катаракта та афакія (13,2%), вроджені вади органу зору (11,8%), глаукома (2,9%), злоякісні пухлини ока (2%).Однак на думку фахівців ВООЗ, більш ніж у 50% випадків сліпота у дітей підлягає профілактиці або виліковуванню. В більшості регіонів України матеріально-технічний та кадровий потенціал дитячої офтальмологічної служби не забезпечує діагностику та лікування на сучасному рівні. Більшість слабкозорих та сліпих дітей проживають в малозабезпечених родинах, їх хвороба нерідко має спадковий характер, ускладнена супутніми захворюваннями і наша увага повинна бути звернена в першу чергу на них. Разом з тим, дітям необхідно забезпечити своєчасне, безкоштовне, доступне для всіх висококваліфіковане обстеження та лікування. Таке лікування та проведення заходів медичної та соціальної реабілітації дозволять знизити число випадків дитячої сліпоти і інвалідності.

Адреса УКРІНФОРМу: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. "Театральна").

Контактні телефони: (044) 279-22-42, 279-00-05.

Коментарі

Віктор Цуканов   5577 днів тому   #  

Бердянск собрал 15 ооо грн.

  •   Пiдписатися на новi
Антон Крилець   5577 днів тому   #  

Я дуже підтримую благодійні акції. Дуже добре, що вдалося зібрати стільки коштів. Єдине, що мене завжди бентежить - куди ці кошти підуть далі? Де документи про передачу коштів або про цільове використання? Тобто повинен бути якийсь логічний результат акції - куплено і встановлено стільки-то обладнання, ось документи. Зібрано коштів - це не результат допомоги, бо допомога ще не надана. Це скоріше результат піар акції.

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Грицаєнко   5575 днів тому   #  

Очень разумная мысль, Антон, заставили задуматься.
Добавлю из событий сегодняшнего дня: банк ING, в котором у меня был счёт,прекращает работу с физическими лицами и, в связи с этим, клиентам банка предложено закрыть свои счета до 29 мая. Я не стала исключением, а при закрытии счёта мне предложили, среди прочих вариантов, остаток денег на счёте перечислить в ОХМАТДЕТ на благотворительность, так как они его поддерживают. Конечно, я согласилась. Так как счета закрывают многие и не все будут снимать всё до копейки - итоговая сумма должна получиться вполне приличной. Но ведь никто не сказал, что там-то и там-то Вы сможете увидеть отчёт о том куда конкретно направлены собранные средства. Вот надо будет задать им вопрос... Очень хочется надеятся, что они уйдут всё же в нужном направлении - детки в этом действительно нуждаются.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.