bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акції «…більше ніколи»
19.02.2015

В п’ятницю, 20 лютого,  об 11.00 на Майдані Незалежності громадські активісти Євромайдан SOS спільно з Громадським сектором Майдану, Жіночою силою України, адвокатами Небесної Сотні, та іншими ініціативами зберуться для того, щоб віддати шану загиблим героям та закликати владу до конкретної дії, щоб жертва Небесної сотні більше ніколи не повторилась!  

Революція Гідності стала гірким досвідом виборювання пріоритету прав людини, верховенства права та справедливості. Цей досвід коштував нам надто дорого…

Ми не маємо права забути. Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули. Щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечити те, щоб їх жертва не була марною та те, щоб подібне більше ніколи не повторилось.

Тоді, вранці 20 лютого 2014 року, ми не знали, що буде далі, і які рішення прийме тодішня влада. Також, ми розуміли, що не існує ніякого реального механізму захисту. І якщо національні інституції не будуть займатися розслідуваннями злочинів, то винні так і не будуть ніколи покарані. На щастя, нам вдалось вибороти свою свободу.

Однак, розслідування злочинів досі не відбуваються, і, на жаль, ми досі не застраховані від повтору такого жахіття. У нас немає гарантій, що буде відбуватись розслідування найтяжчих злочинів, чи що коли-небудь влада не дозволить собі подібне у майбутньому.

Тому важливо покласти край безкарності вже зараз. І почати слід із голови. Ми повинні мати гарантії, що винні у скоєнні найтяжчих злочинів будуть покарані. Одним із кроків отримання цих гарантій може стати ратифікація Римського статуту, який надасть Міжнародному Кримінальному Суду право розслідувати найтяжчі злочини, якщо цього не будуть робити українські інституції.

«…більше ніколи»!

Сторінка події  у ФБ:

https://www.facebook.com/events/937171629640376/?fref=ts

З будь-якими питаннями прохання звертатись до Марії Іваник +380507058672, ccl.org.ua@gmail.com

#вимагаю_Римський_Статут

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.