bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум-театр «Відкрий Україну» у Львові
22.01.2015

На початку листопада в Краматорську та Слов’янську  Донецької області стартував проект «Відкрий Україну», в рамках якого було проведено серію безкоштовних майстер-класів із традиційних українських ремесел та семінарів з «форум-театру» для переселенців і мешканців міст.

Учасники семінарів  з форум-театру разом із досвідченими тренерами стали «акторами». За допомогою різних вправ, ігр, театральних практик, вони навчилися виявляти себе, ділитися своїми почуттями, емоціями і думками, обговорювати суспільно важливі питання, показали  своє бачення України. 

29-31 січня учасники форум-театру з Краматорська і Слов’янська покажуть постановку «Відкрий Україну»  у Львові,  з метою  публічного обговорення суспільних питань  разом із глядачами, спільного знаходження варіантів рішення. Хочемо наголосити, що учасники постановки - непрофесійні актори, віком від 18 до 35 років,  студенти, працівники освітніх та державних установ, представники молоді   Новокраматорського машинобудівного заводу.

Проект «Відкрий Україну»  реалізується  громадською організацією «Наше майбутнє», за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Якщо Ви хочете долучитися до проекту та допомогти з організацією виступів  форум-театру у Львові, звертайтеся за контактами:

  Марія Ворончук     -     050-055-97-50

  Владислава Крижна -   099-931-79-06

[email protected]

www.facebook.com/OurFutureNGO

Форум-театр є творчою та інтерактивною методикою, яка використовується для пошуку рішення проблем та розв’язання конфліктів, цей вид соціального  театру  був заснований бразильським театральним постановником Аугусто Боалем. Як говорить сам Аугусто Боаль:”Театр-це форма знання: він має та може бути способом перетворення  суспільства. Театр може допомогти нам будувати наше майбутнє, а не чекати, поки воно настане”.

Суть вистави полягає у спільному пошуці рішень проблеми або виходу зі складної ситуації. Постановка будується таким чином, що сценка закінчується піком конфлікту, і глядачі, замінюючи одну з ролей,  міняють ситуацію так, щоб вона перестала бути небезпечною для учасників конфлікту. Таким чином, техніка передбачає не тільки аналіз, відтворення та сценічну постановку ситуації, а й сприяє надбанню досвіду,  виявленню особистої ініціативи. Перед самою постановкою учасники проходять стадії згуртування. Далі застосовується ряд вправ, які сприяють виявленню емоцій, активності, а також вправи направлені на розвиток творчих і сценічних навичок.

Контакти

  • Марія Ворончук
  • +38 050 055 97 50
  • Владислава Крижна +38 099 931 79 06 [email protected] www.facebook.com/OurFutureNGO

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.