bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-конференція: «За вільну від тютюнового диму Україну»
25.12.2014

У четвер, 25 грудня 2014 р., о 15:00, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій обласної державної адміністрації відбудеться прес-конференція Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», ГО «Молодіжна організація «СЛАВІС-Вінниця»прес-конференції :  Два роки без тютюнового диму: як виконується «бездимний» закон в умовах мораторію на захист прав споживачів? 

   

Під час якої презентують результати всеукраїнського моніторингу кафе, барів і ресторанів у м. Вінниці та 19 містах України в рамках виконання Закону України № 2899-IV «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

Громадськість, представники влади обговорять ефективність дії Закону, рівень його дотримання та значення для громадського здоров’я й економіки. Учасники звернуть увагу на мораторій Кабінету Міністрів України на заборону перевірок закладів Держспоживінспекцією та дадуть поради, як захистити своє право на чисте повітря.

Прес-конференція відбудеться за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, 14 (4-йповерх), в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій обласної державної адміністрації.

На прес-конференцію запрошені:
- представники інспекції з питань захисту прав споживачів у Вінницькій області;
- представники Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради;
- представники сектору зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області;
- представники ЗМІ Вінниччини;
Модератор прес-конференції: Діденко Вікторія, в.о. голови ГО «Молодіжна організація «СЛАВІС-Вінниця».

Довідка: 16 грудня 2012 року набули чинності зміни до Закону України № 2899-IV, який повністю звільнив приміщення закладів ресторанного господарства від куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів. Штрафи до власників закладів, якщо на території їх приміщень відвідувачі будуть курити та за наявності попільничок на столах у приміщеннях - розмір санкцій від 1000 до 10000 гривень. За правопорушення з боку фізичних осіб працівниками правоохоронних органів повинні складати протоколи і стягувати штрафи у розмірі 170 грн., якщо правопорушення здійснено повторно, сума штрафу складатиме 340 грн.

Нагадаємо, що «мораторій на перевірки» діє до 31 грудня 2014 року, а вже з нового року громадськість надішле всі скарги повторно та вимагатиме перевірити порушників.

Контактна особа: Діденко Вікторія в.о. голови ГО «Молодіжна організація «СЛАВІС-Вінниця»
моб.- тел.: 063-309-4272,
е- mail: [email protected]

Контакти

  • Діденко Вікторія
  • моб.- тел.: 063-309-4272
  • е- mail: [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.