bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційна виставка «Культура і конфлікт: ІЗОЛЯЦІЯ у вигнанні»
04.12.2014

9 червня 2014 року територія, на якій розташовувався фонд ІЗОЛЯЦІЯ, була захоплена найманцями самопроголошеної «Донецької Народної Республіки» для розміщення так званої «гуманітарної допомоги», що надходить з Росії.

З тих пір територія і приміщення фонду використовуються прихильниками “ДНР” як база для підготовки бойовиків, а також як в’язниця, місце страти і склад викрадених автомобілів. Адміністративні приміщення, галереї і простору ІЗОЛЯЦІЇ розграбовані: фонд позбувся багатьох художніх робіт, матеріалів і устаткування. Здійснивши евакуцію членів команди, фонд продовжує виконувати свою місію в Києві.

Жодна зі сторін, залучених у війну на Сході України, офіційно не визнала військовий стан, незважаючи на триваючі страждання і смерті тисяч людей. Така неоднозначна позиція значно обмежує дипломатичні та політичні зусилля, які могли б бути спрямовані на вирішення конфлікту. У той же час спостерігається ескалація інформаційної війни, яка часто впливає на населення деструктивніше, ніж військові дії.

Інформаційна виставка в Palais de Tokyo представляє історію фонду та його поточну діяльність, що відображає військову реальність в Україні. Поряд з інформацією про розвиток подій виставка представляє особисті історії тих, хто залучений в конфлікт —терористів, громадянських активістів, заарештованих художників, і, головне, представників молодого покоління донеччан.

У просторі Palais de Tokyo ІЗОЛЯЦІЯ піднімає питання про роль культури і сучасного мистецтва в умовах війни. Чи може мистецтво бути інструментом вирішення конфліктів, не перетворюючись при цьому в знаряддя пропаганди? Чи можна за допомогою мистецтва досягти короткострокових миротворчих цілей або воно все ж має бути каталізатором довгострокових змін? Змін, спрямованих на активізацію локальних спільнот і надання можливостей для освіти та розвитку критичного мислення. Змін, результатом яких стане більш толерантна і багатовимірна позиція взаємодії зі світом, що дозволяє вивести протиборчі сторони із зони конфлікту.

Про фонд ІЗОЛЯЦІЯ

ІЗОЛЯЦІЯ — недержавний неприбутковий фонд, заснований Любов’ю Михайлової в 2010 році на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у Донецьку, Україна. ІЗОЛЯЦІЯ — ім’я, успадковане від назви заводу. Воно відображає місію фонду: зберігати індустріальну спадщину, створюючи при цьому альтернативні можливості соціального і культурного розвитку.

ІЗОЛЯЦІЯ — міждисциплінарний культурний центр, що розвиває три основні напрями діяльності: художні проекти, створювані в діалозі з місцевим середовищем, освітні програми та креативні індустрії, спрямовані на розвиток місцевих громад. Протягом останніх чотирьох років, ІЗОЛЯЦІЯ провела більше тридцяти масштабних мистецьких проектів, а також численні освітні та соціальні ініціативи.

Контакти

  • Аня Мєдвєдєва
  • директорка з комунікацій
  • + 38 050 473 05 99
  • + 38 068 578 13 23
  •  [email protected]
  •  www.izolyatsia.org

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.