bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

V Фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів»
13.10.2014

З 16 по 19 жовтня 2014 р. Музей книги і друкарства України проводить V-й щорічний Фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів», присвячений Героїзму та Звитязі Українських Воїнів.

Учасники і гості цьогорічного Фестивалю націлені відкрито та щиро підтримати дітей, з окупованих територій та постраждалих під час проведення АТО на Сході України.

Упродовж чотирьох днів фествалю відвідучі зможуть:

  взяти участь в акції «Твоя книга для твого однолітка на Сході України». Прийди на Фестиваль та принеси або придбай книгу для дітей з регіонів України, де відбувається війна. По закінченню Акції книги будуть передані дітям до шкільних бібліотек Луганської та Донецької областей; створити власноруч та підписати листівку для наших бійців у зоні АТО; відвідати практичні заняття з психологами, що допоможуть дітям і батькам адаптуватись та зорієнтуватись у складних умовах сьогодення, що пов’язані з проведенням АТО на Сході України.
 
17 жовтня (п’ятниця) об 11 годині у Музеї книги і друкарства України (вул.. Лаврська 9, корпус 9) літературний клуб «Букмоль» влаштує інтерактивне читання книги «Біля ковчега о восьмій» — іронічної, дотепної і водночас зворушливої філософської повісті про дружбу, чесність та справжню любов.
Книга «Біля ковчега о восьмій» - це перший прозовий текст німецького драматурга Ульріха Хуба, у якому автор намагається зрозумілою для дитини мовою говорити про доволі складні (і дуже актуальні) філософські проблеми.

Впродовж усіх днів Фестивалю в Музеї збиратимуться кошти, що будуть передані пораненим воїнам у Головний військово-медичний клінічний ордена Червоної Зірки центр «Головний військовий клінічний госпіталь».

Також на відвідувачів чекають: виставки на відзначення 80-річчя Національного видавництва дитячої літератури «Веселка»; дитячого пленерного малюнку Міжнародного конкурсу “Золотий мольберт”(м. Львів), присвячена 200-річчю Т.Г. Шевченка та Небесній Сотні; Артбуків. Відбуватимуться творчі зустрічі та автограф-сесії з найкращими українськими письменниками, художниками, дослідниками дитячої літератури, психологами, перекладачами, презентації найцікавіших видань української дитячої книги, майстер-класи з виготовлення паперу, каліграфії, книжкової ілюстрації, традиційного українського та духовного співу, акторської майстерності тощо.

Гостями цьогорічного Фестивалю стануть письменники: Володимир Рутківський, Іван Андрусяк, Зірка Мензатюк, Леся Воронина, Сергій Гридін, Марія Морозенко, Галина Малик, Сашко Дерманський, Олександр Гаврош та ін.

Художники: Катерина Штанко, Кость Лавро, Віталій Мітченко, Ольга Кваша, Мар’ян Пирожок, Юлія Поліщук.

А також: Іван Малкович, Лариса Денисенко, Емілія Огар, Наталія Марченко.

Своїми виступами втішать Заслужений артист України Тарас Компаніченко та гурт Хорея Козацька, дитячий фольклорний ансамбль «Райгородок» під орудою Сусанни Карпенко, ансамбль української аутентичної музики «Божичі», ГИЧ оркестр — музичний гурт зі Львова, театр Володимира Завальнюка “Перетворення” з виставами «Маленький принц» та «Ах, який я молодець!». 

Програма фестивалю (можливі зміни): http://goo.gl/SYN3fy

Музей книги і друкарства України розташований у Києві на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника (вул. Лаврська, 9, корп. 9). Телефони для довідок (044) 280-79-76, 280-78-43, 280-52-56, 280-22-10.

Контакти

  • (044) 280-79-76
  •  280-78-43
  •  280-52-56
  •  280-22-10
  •  http://goo.gl/SYN3fy

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.