bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-конференція «Результати замірів Індексу свободи медіа у країнах Східного партнерства»
24.09.2014

26-го вересня 2014 року з 10.00 до 11.00 в ІнформагентствіУкрінформ(вул. Б. Хмельницького, 8/16, 2 поверх, станція метро «Театральна») відбудеться прес-конференція,на якій Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» представить результати замірів Індексу свободи медіа у країнах Східного партнерства (Азербайджані, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні) з огляду на зовнішньополітичні вектори держав-учасниць.

Свобода слова та медіа є не тільки тестом на демократію, але й показником рівня європейської інтеграції країн-учасниць Східного партнерства. Так, зокрема, Грузія та Молдова, які першими  ратифікували угоди про асоціацію з ЄС, демонструють високий ступінь захисту основних прав та свобод журналістів. Натомість Вірменія та Білорусь, які традиційно орієнтуються на Росію, мають середній та низький рівні свободи слова відповідно. Азербайджан тримається осторонь будь-яких інтеграційних об’єднань, однак країні притаманні утиски за критику влади. Нещодавно Україна та ЄС ратифікували Угоду про асоціацію. Втім, чи відобразиться це на показниках Індексу свободи медіа України, розкажуть на прес-конференції експерти проекту «EaP East Media Freedom Watch. Моніторинг свободи медіа країн Східного партнерства».

 У роботі прес-конференції візьмуть участь такі експерти:

  • Андрій Кулаков, програмний директорМГО «Інтерньюз-Україна»
  • Борис Навасардян, президент Єреванського прес-клубу (Вірменія)
  • Андрєй Бастунєц, заступник голови Білоруської асоціації журналістів (Білорусь)
  • Наталія Сад, координаторпроекту, МГО «Інтерньюз-Україна»
  • Іон Стевіле, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні (tbc)
  • Міхеїл Уклеба, Надзвичайний та Повноважний Посол Грузії в Україні (tbc)

 Для акредитації, будь ласка, звертайтесь до Наталії Сад за тел. 050 930 84 39, [email protected]. Прохання акредитуватись до 25-го вересня 20.00.

 Довідка:

Проект «EaP East Media Freedom Watch. Моніторинг свободи медіа країн Східного партнерства» покликаний сприяти захисту свободи слова та медіа у країнах шістки шляхом підвищення обізнаності громадськості на регіональному та міжнародному рівнях щодо ситуації зі свободою ЗМІ та журналістів регіону. Проект реалізується МГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Європейського Союзу та у співпраці з провідними медійними неурядовими організаціями: Єреванським прес-клубом (Вірменія), Союзом журналістів «Єні Несіл» (Азербайджан), Асоціацією «Зелена Хвиля» (Грузія), Центром незалежної журналістики (Молдова) та партнерами із Білорусії. Більше про проект http://mediafreedomwatch.org/ru/.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.