bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрошуємо взяти участь у воркшопі «Комфортне місто» (Полтава)
16.09.2014

Полтавське урбан-об’єднання CityLab запрошує вас взяти участь у двотижневому воркшопі під назвою «Комфортне Місто», який буде проходити з 20 вересня по 4 жовтня 2014 року у Полтаві.

МЕТА ВОРКШОПУ
- демонстрація існуючих проблем міста та потенційних можливостей для його розвитку з точки зору організації соціальної та просторової структури;
- заохочення ініціативних жителів міста до співпраці та реальних дій.

УМОВИ УЧАСТІ
- готовність витрачати на проект не менше восьми годин на тиждень протягом всього періоду воршопу;
- стабільний доступ до інтернету, можливість виходити в мережу не менше одного разу на день;
- бажання працювати в команді, уміння розподіляти обов’язки, координувати зусилля.

Для участі у воршопі необхідно заповнити анкету за посиланням та надіслати її за електронною адресою [email protected] до 19 вересня 2014 року включно. А також відвідати вступну лекцію, яка відбудеться 20 вересня (про час та місце зустрічі буде повідомлено персонально).

Ми будемо раді не тільки спеціалістам, у полі професійних інтересів яких знаходяться питання розвитку міста (архітектори, дизайнери, соціологи, економісти, ІТ-спеціалісти, екологи, інженери різних напрямів, краєзнавці, громадські активісти, діячі культури, державні службовці), а й усім бажаючим.

РЕЗУЛЬТАТИ робіт будуть представлені на виставці-презентації, яка відбудеться 11 жовтня 2014 року в рамках Кадетаріуму 3.0.

НАПРЯМИ РОБОТИ
- Публічні простори у місті (парки, сквери, площі, алеї, дитячі та спортивні майданчики, мертві зони). Яким чином публічні простори визначають розвиток міста? Як вони впливають на творчий потенціал жителів? Чи достатня кількість таких у Полтаві, та які недоліки мають уже існуючі?
- Реорганізація житлового двору. З чого починається місто для мешканців багатоквартирних будинків? Із двору та прибудинкової території. Щоб розширити зону комфорту городян за межі їх квартир, треба починати саме із дворів, долучаючи жителів до процесу реорганізації.
- Вулиця. Хто має найбільший пріоритет на вулицях міста? Які категорії не можуть відчувати себе безпечно за межами власної домівки? Ми проаналізуємо особливості сучасного проектування вулиці, зокрема пішохідних переходів та тротуарів. Подискутуємо про доцільність підземних переходів у нашому місті і необхідність введення платних автомобільних парковок в центрі міста.
- Велоінфраструктура. Чи задумувалися ви, чому прогресивні європейські міста розвивають велосипедний рух? Згадайте свою першу прогулянку Полтавою на велосипеді. Чи відчували ви себе безпечно і комфортно? Ми розглянемо, шляхи створення якісної велосипедної інфраструктури у місті.
- Транспортна система міста. Кожен в нашій країні намагається якнайшвидше пересісти на власний автомобіль. Як громадський транспорт можна зробити привабливим для усіх городян, а не тільки для тих, хто не має власної автівки? Чому ми досі користуємося послугами кондуктора? Чому «маршрутки» є дорогим, неефективним та небезпечним видом громадського транспорту?
- Візуальна складова міста. Ви звертали увагу, яка кількість візуальної інформації знаходиться навколо вас? Засилля реклами на вулицях міста не лише спотворює його зовнішній вигляд, а й негативно впливає на світогляд городян. Мешканці міста вже давно звикли до невпинного зростання візуального сміття на його вулицях. Як можна контролювати цей процес, і що від цього зміниться?

За додатковою інформацією або якщо у вас виникли будь-які запитання звертатися:
- за електронною адресою [email protected]
- за телефонами: 066-713-70-29 – Дмитро
068-889-85-60 093-766-03-70 – Дмитро
050-195-56-51 – Марія
- до адміністрації груп у соціальних мережах за посиланнями: https://www.facebook.com/citylabpoltava 
https://vk.com/city_lab 
https://vk.com/liveablecity

ОРГАНІЗОВУЄ

Урбан-платформа Citylab

ЧОМУ МИ ЦЕ РОБИМО

Серед жителів нашої країни широко розповсюджена думка, що проблемами міста мають займатися виключно владні структури та місцеві чиновники. На превеликий жаль, такий погляд є утопічним.
Сучасна Полтава має величезну кількість різноманітних проблем: неконтрольована забудова в центрі та інших районах міста, занедбана соціальна інфраструктура, розбиті дороги та тротуари, частково забута історична архітектурна спадщина, відсутні приклади якісної сучасної архітектури. Пішоходів заганяють під землю, велосипедистів змушують виїжджати на тротуар, а для людей з обмеженими можливостями вулиця стає смугою перешкод. В результаті люди здатні відчути себе комфортно лише у стінах власних квартир та за високим парканом своїх приватних будинків.
Але місто – це також наш спільний дім. Звісно, ми не в змозі обирати співмешканців, але повинні навчитися уживатися разом, не зловживати власними правами і не нехтувати правами інших, а головне, не забувати про обов’язок підтримувати чистоту і затишок у власній оселі.
Ми хочемо долучити жителів до суспільного життя міста, звернути увагу на його проблеми та розповісти про можливості.
Ми готові поборотися за право на комфортне місто.

Контакти

  • https://www.facebook.com/citylabpoltava
  • 093-766-03-70 – Дмитро
  • 050-195-56-51 – Марія

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.