bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Екологічний десант свою місію виконав!
21.04.2009

Вже не один рік дитяча екологічна громадська організація «Флора» опікується проблемами парку Перемоги.

«Міський сад - є ровесником нашого міста. Хотілося б, щоб він знову розцвів та повернув собі давню славу» - зазначила президент ДЕГО «Флора» Шестакова Людмила Володимирівна, - «Саме тому, вже не перший рік проводиться акція «Екологічний десант». Ми збираємо всіх не байдужих, щоб допомогти місту зберегти красу та порядок».

17 квітня близько 150 дітей та дорослих прийшли у міський сад. Озброївшись необхідним інвентарем, учасники десанту навели порядок та вивезли велику кількість сміття, що багато місяців накопичувалось на прибережній смузі р. Сугоклей.

Ситуацію ускладнює і те, що місцеві жителі вирубують насадження. Через це парк значно бідніє з кожним роком втрачаючи дерева унікальних порід. Тому ДЕГО «Флора» ініціювала висадку близько 150 саджанців дерев. Не помітити разючу різницю між тим , що було до та після старанної роботи «екологічних десантників» не можливо!

Навряд, хтось із міських жителів міг припустити скільки сміття та відходів зберігає мальовничий берег, який до речі, є найулюбленішим місцем відпочинку кіровоградців.

Проведення акції підтримали державні установи: державна екологічна інспекція навколишнього середовища Кіровоградської області, управління з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю Кіровоградської ОДА, Кіровоградська спецінспекція, управлінні транспорту Кіровоградської міської ради. Активну участь в акції взяли учні школи № 24 ( 7,8 та 10 класи), діти з міських шкіл №5, №26, №18, №34 та ін., кібернетико – технічний коледжу, Кіровоградського обласного благодійного об’єднання «Відкрите серце».

Хоча зроблена важка та велика робота, з невеличкої ділянки було вивезено повний сміттєвоз побутових відходів, але нажаль, це крапля в морі.

Місць, що потребують догляду та прибирання місто має доволі багато. Зрозумілим залишається те, що тільки сумісними зусиллями мешканців стане можливим збереження міста в гарному стані.

Як зазначив на прес – конференції, що відбулась на передодні акції, начальник спецінспекції Іванов Віктор Анатолійович: «Є багато місць у Кіровограді, які знаходяться у власності та мають хазяїв, але котрі і досі залишаються занедбаними. Не потрібно сподіватися, що хтось, крім Вас почне приводити вашу власність в порядок та слідкувати за нею».

Також Віктор Анатолійович зазначив, що на сьогодні, мешканці почали змінювати своє відношення до чистого оточення. Люди згуртовуються для підтримки чистоти міста. «Кіровоград повільними кроками наближується до звання «Маленького Парижу» - оптимістично зазначає начальник спецінспекції.

Ми закликаємо всіх Кіровоградців прикладати власних зусиль для підтримки та збереження чудових та мальовничих куточків нашого рідного міста. Не потрібно прибирати там, де чисто. Ми закликаємо всіх, хто виходить відпочивати на природу прибирати за собою сміття. Тоді парки та ліси не перетворюватимуться на смітники.

Контакти

  • Шестакова Людмила Володимирівна
  • ДЕГО ”Флора”
  • [email protected]
  • 8(0522)27-04-63

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.