bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вирішення проблем безгромадянства та правова допомога внутрішньо переміщеним особам
14.07.2014

16 липня 2014 року, в 12.00, у прес-центрі “Паритет” за адресою: м. Одеса, пров. Семафорний, 4, торговий центр “Середньофонтанський”, 3-й павільйон, 2-й поверх, відбудеться прес-конференція Одеської бласної організації ВГО “Комітет виборців України” на тему: “Вирішення проблем безгромадянства та правова допомога внутрішньо переміщеним особам”.

На прес-конференція представниками Одеської обласної організації ВГО “Комітет виборців України” будуть анансовані дві нові правозахисні ініціативи організації:

- Вирішення проблем безгромадянства для осіб переважно молдавської національності, котрі в результаті розпаду СРСР тривалий час напівлегально проживають в прикордонних районах Одещини, фактично перебуваючи в статусі осіб без громадянства. За попередніми оцінками, кількість таких людей в Одеській області може становити близько 2000 осіб. Через відсутність певного статусу вони обмежені абсолютно в усіх правах - зокрема, в реєстрації нарождення та шлюбу, отриманні освіти та соціальному забезпеченні, доступу до охорони здоров’я та правосуддя, офіційному працевлаштуванні, володінні майном, участі в політичному житті та свободі пересування.

- Надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, котрі опинилися в Одеській області внаслідок різкого погіршення безпеки спочатку в Криму, потім на Сході України. За різними данними, наразі в Одеській області перебуває від 3 до 5 тисяч вимушених переселенців з Донецької та Луганської області. Крім того, налічується близько 300 внутрішньо переміщених осіб з Криму та близько 1000 членів родин військовослужбовців, котрі переїхали з тимчасово окупованої території. Окрім матеріальної, соціальної та медичної допомоги, ці люди дуже потребують юридичної допомоги - щодо оформлення (відновлення) документів та реєстрації, працевлаштування, отримання соціальної та пенсійної допомоги, влаштування в дошкільні та шкільні установи тощо.

Запрошуються всі зацікавлені ЗМІ

Захід відбудеться в рамках ініціативи зі скорочення безгромадянства осіб переважно молдавської національності, спричиненого розпадом СРСР, котра здійснюється Одеською обласною організацією ВГО “Комітет виборців Укаїни” за фінансування Європейського союзу.

Прес-служба

Одеської обласної організації

ВГО “Комітет виборців України”

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.