bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кінопокази на Арт-Пікніку
09.07.2014

"Морква клуб", в рамках зеленого кінотеатру на Арт-Пікніку, запрошує на перегляд фільмів.

10 липня о 21:00 - Шляхом змін 1.0

Про фільм: дуже позитивний, цікавий і пізнавальний фільм про рух «IN TRANSITION» його учасниках, їх ідеях і їх діях. Вкрай розумний підхід людей до питання економії природних ресурсів штовхає їх до більших і більших зміни свого способу життя і навколишнього світу.

Які теми включає в себе фільм?

 * Вирощування своїх власних харчових продуктів (і особливо в міських умовах).

* Економія електроенергії та води

* Відновлювані джерела енергії

* Взаємодопомога

* Поселення і цілі міста, які живуть за принципом in transition

 У фільмі можна переконатися, що люди готові, і, що найголовніше вміють створювати майбутнє своїми руками, не голослівно протестувати, а робити маленькі, але дуже важливі кроки і рішення на шляху побудови нового майбутнього.

 15 липня о 21:00 - Шляхом Змін 2.0

 Шлях від нафтової залежності до локальної стійкості - так визначають філософію існування своєї громади жителі транзішн-міст.

 Транзишн 2.0 є надихаючим зануренням в перехідний рух, зібрані по всьому світу звичайні люди роблять незвичайні речі. Ви почуєте про громади, що друкують власні гроші, збільшують виробництва продуктів харчування в усьому світі, локалізують власну економіку, створюють спільноти, що є владою на місцях. 

Ця ідея, спрацювала як вірусний соціальний експеримент, який говорить з оптимізмом про картину завтрашнього світу. У світі, який купається в зневірі, ось Вам історія про надію, винахідливість і силу вирощування овочів унайнесподіваніших місцях.

 17 липня о 21:00 - Рейд на Рейк'явік Перезавантаження

Рік випуску: 2012

Країна: Чехія

Жанр: Документальний

Тривалість: 00:35

Переклад: Англійська + тітри українською
Режисер: Jan Hanus

 Про фільм:

Рейд на Рейк’явік Перезавантаження це новий фільм про один з найбільших актів саботажу в області звільнення тварин в історії, що пустив на дно половину ісландського китобійного флоту. Мова йде про підготовку і проведення, а також про наслідки на китобійний промисел як такий. Щоб зробити фільм, котрий створений в дусі DIY, пішло півтора року. Кілька тижнів було записано безпосередньо в Ісландії, на місці диверсії, і ще кілька місяців роботи над звуковою доріжкою для всього міжнародного спів-товариства.

 22 липня о 21:00 -  Прем'єра фільму Марка Піршела "Живи та дай жити" - показ відбудеться на великій сцені Арт- пікніку за технічної підтримки організації КІНО ПРОСТО НЕБА

  Опис фільму:

«Живи і дай жити» це повнометражний документальний фільм, в якому розглядаються наше ставлення до тварин, історія веганства, а також етика, охорона природи і турбота про здоров’я як причини, яка спонукає людей ставати веганами.

 Харчові скандали, зміна клімату, хвороби та етичні проблеми штовхають все більшу кількість людей до перегляду практики поїдання тварин і їжі тваринного походження. М’ясник, що став веганським кухарем, працівник промислової ферми, що став власником ферми-притулку - Фільм «Живи і дай жити» розповідає історії шести осіб, які вирішили припинити споживання продукції тваринництва з різних причин, і показує, як це рішення вплинуло на їх життя.

 Ян і Карін перетворили молочну ферму інтенсивного типу в притулок для тварин, що дає прихисток коровам, коням, свиням, курям і багатьом іншим тваринам, врятованим від смерті. Ріа і Недрік - активісти, що звільняють курей з промислових ферм, і віддають їх до притулків. Аарон забивав кроликів, подавав телятину і фуа-гра в своєму ресторані, поки одного разу не переглянув свої вчинки і відкрив веганський ресторан італійської кухні. Джек, професійний велогонщик, який готується до олімпійських ігор 2016 року в Ріо, виявив, що став ще більш жвавий на рослинній дієті. Філософи Пітер Сінгер, Том Ріган і Гарі Франціоні разом з ученими Т. Коліном Кемпбеллом і Джонатаном Балкомбом і багатьма іншими проливають світло на етичні, екологічні перспективи веганства.

 За допомогою цих історій Живи і дай жити показує розвиток веганства від свого початку, що мав місце в Лондоні в 1944 році, до одного з образів життя, що стрімко розвивається у світі, в який втягуються все більше людей, які усвідомлюють, що знаходиться на їх тарілках впливає на тварин, навколишнє середовище і в кінцевому рахунку на них самих - на великій сцені Арт пікніку за технічної підтримки організації КІНО ПРОСТО НЕБА

 24 липня о 21:00 - Bold Native

Опис фільму:

Фільм розглядає проблеми експлуатації тварин і природи під різними кутами і відображає як ніколи актуальні для зоозахисного руху дискусії про методи і засоби досягнення благородної мети звільнення тварин . Герої фільму задаються справедливим питанням «Що можна вважати справжнім тероризмом ? Звільнення безневинних тварин і знищення власності або варварське розорення екосистем, позбавлення волі, заподіяння страждань і вбивство мільярдів живих істот заради отримання прибутку?» У фільмі прекрасно відображено те лицемірство, з яким поняття« тероризму » використовується для придушення державою соціальної активності у світі після 11 вересня .

 29 липня о 21:00 - Дика планета

Жанр : Фантастика
Тривалість: 72 хв
Режисер: Рене Лалу
Рік випуску: 1973
Країна: Франція, Чехословакія

Опис фільму:
Десь у глибинах космосу загубилася дивна планета Ігам. Правлять нею драги - гігантські блакитні істоти з червоними очима, що володіють надвисоким рівнем розвитку. Крім них на Ігаме живуть оми (від фр. Hommes) - нащадки землян, крихітні в порівнянні з драгами; в суспільстві Драго омам відведена роль домашніх тварин. Поступово на Ігамі розгортається боротьба пригноблених омів проти своїх господарів-гігантів за тепле місце під тьмяним сонцем, за життя і свободу. У підсумку драги вирішують повністю знищити омів.

Спеціальний приз журі на XXVI міжнародному кінофестивалі в Каннах (1973).

31 липня о 21:00 – Бухта

 «Бухта» (англ. The Cove) – американський документальний фільм 2009 року режисера Луї Психойоса, що розповідає про масове винищення дельфінів з метою вживання в їжу в національному парку Тайдзи біля берегів Японії. Прем’єрний показ відбувся в США 25 квітня 2009 року на Міжнародному кінофестивалі в Ньюпорт Біч. Фільм отримав «Оскар» у номінації «Кращий повнометражний документальний фільм» в 2010 році.

 5 серпня о 21:00 - Мої думки в картинках

Рейтинг imdb - 8,3

Рік випуску: 2010

Країна: Франція, Іспанія

Жанр: Драма, біографія

Тривалість: 1:48:33

Переклад: Професійний (одноголосий), російська
Режисер: Мік Джексон

У ролях: Клер Дейнс, Джулія Ормонд, Девід Стретейрн, Кетрін О’Хара, Стефані Ферасі, Беррі Таббах, Мелісса Фарман, Стів Ширер, Річард Діллард, Дженна Хьюз і інші.

 Про фільм:

У біографічній драмі описується дитинство і юність Темпл Грендін, жінки-аутиста, що присвятила себе вивченню душевних станів і поведінкових особливостей як тварин, так і людей з проблемами соціальної адаптації. Завдяки невтомній вірі рідних, друзів і вчителів, Темпл подолала майже безнадійні внутрішні та зовнішні бар’єри, зробила блискучу наукову кар’єру, написала безліч робіт з психології та зоотехніці, втіливши свої знання в цілий ряд винаходів, які отримали широке використання в обох сферах.

Характер життя Темпл Грендін добре відображений у двох підзаголовках фільму: «Аутизм дарував їй бачення. Вона подарувала йому голос ». «Відрізняючись від інших людей, вона зробила небувале».

Зазвичай компанія HBO знімає досить жорстке кіно - вільне від кліше, розраховане на вибагливого глядача. Кінокартина «Темпл Грендін», зберігаючи вірність традиціям каналу, пройнята напрочуд світлою тональністю. Її можна сміливо зарахувати до тих фільмів, які поглиблюють і прояснюють бачення світу.

Після фільмів - обговорення!

Всі фільми, окрім «Живи і дай жити», будуть демонструватися у павільйон №4, м. Виставковий центр

Вхід вільний! 

Захопи з собою ковдру, смаколики, гарячий чай в термосі!

 

 

 

Контакти

  • Валентин
  • 067 444 32 89

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.