bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ОПОРА презентує методику оцінювання якості законопроектів
03.07.2014

8 липня 2014 р. об 11:30 у Креативному просторі «Часопис» (м. Київ, вул. Л. Толстого, буд. 3) відбудеться презентація комплексної аналітичної методики оцінювання якості законопроектів, розробленої Громадянською мережею ОПОРА. Така методика може стати потужним інструментом як для законодавців і їхніх помічників під час підготовки законопроектів, так і для оцінки та порівняння якості законодавчих ініціатив експертними групами і дослідниками політики.

У великій кількості випадків поточні законопроекти в українському парламенті є недоопрацьованими, оформленими не за правилами, малоактуальними для більшості населення і такими, що не гармоніюють з чинним законодавством,  містять «політичне» підґрунтя, допускають зловживання або лише частково вирішують поставлену проблему.

Комплексна аналітична методика, розроблена мережею ОПОРА, містить «контрольний список» із 30 критеріїв якості, розбитих за 5 групами (загальні, правові, запобігання корупції, прогресу у «належному врядуванні» та важливості проблеми), та дозволяє сформувати підсумкову оцінку законопроекту у межах від 1 до 5 балів. По-перше, це дає можливість виробити комплексне бачення форми та змісту законопроекту, по-друге, сформулювати оцінку проектів законів на базі набагато ширшої низки показників, аніж це дозволяє державна експертиза, по-третє, провести порівняльний аналіз кількох альтернативних законодавчих ініціатив.

Про ці та інші особливості аналітичної методики оцінки законопроектів, а також можливості поліпшення законотворчого процесу розкажуть:

  • Ольга Айвазовська, координатор виборчих та парламентських програм ОПОРИ;
  • Олена Рибій, експерт ОПОРИ;
  • Олександр Клюжев, аналітик ОПОРИ;
  • Петро Бурковський, експерт Школи політичної аналітики НаУКМА;
  • спеціаліст Головного науково-експертного управління Верховної Ради України.

До участі у заході запрошені провідні експерти, представники депутатських фракцій у Верховній Раді України, політологи, представники політичних партій і громадських організацій, дипломатичних місій і міжнародних організацій.

Для реєстрації, будь ласка, заповніть форму

Реєстрація обов’язкова.

Детальніше:
Юрій Хорунжий, прес-секретар ОПОРИ, 063 616 04 81

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об’єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.

Більше про Громадянську мережу ОПОРА тут 

Контакти

  • Юрій Хорунжий
  • прес-секретар ОПОРИ
  • 063 616 04 81

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.