bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Публічне обговорення пакету законопроектів для створення сприятливих умов для розвитку благодійної д
05.06.2014

06 червня 2014 року з 15:00 до 17:00 Український форум благодійників організовує публічне обговорення пакету змін до Податкового, Бюджетного кодексів України та  до деяких законодавчих актів для створення сприятливих умов для розвитку благодійної діяльності в Україні. 

Дані законопроекти передбачають: 

1) Зняття податкових обмежень в отриманні термінової благодійної допомоги пораненими, біженцями, сім’ями загиблих, тощо. 

2) Створення сприятливих умов для організації термінових зборів SMS-пожертв на допомогу пораненим, біженцям, сім’ям загиблих, тощо. 

3) Створення можливостей для отримання благодійних (безкоштовних) послуг неприбутковими організаціями.  

4) Приведення розміру неоподаткованого мінімуму доходу фізичних осіб, які отримують благодійну допомогу до стандартів країн Центральної та Східної Європи.  

5) Розширення спектру надавачів благодійних послуг з лікування та навчання. 

6) Створення можливостей для благодійних організацій на рівні з іншими громадськими об’єднаннями брати участь у виконанні завдань державної/регіональної політики.

Переваги законопректів.

У тих політичних умовах, в яких наразі перебуває Україна, зміни до українського законодавства щодо створення сприятливих умов для розвитку благодійної діяльності є більш ніж актуальними. Вони дозволять громадянам України без законодавчих перешкод перераховувати гроші на благодійні цілі, благодійним фондам більш ефективно та оперативно надавати благодійну допомогу - тим самим допомагаючи державі вирішувати ті гострі соціальні проблеми, які вже виникли і продовжуватимуть виникати в результаті сформованої політичної ситуації.    

До розробки законопроекту були залучені представники понад 100 благодійних фондів та організацій, юристи українських мобільних операторів та експерти з питань благодійництва. 

Запрошуємо організації взяти участь у публічному обговоренні відповідних законопроектів. 

Повідомлення про участь надсилайте, будь ласка, на адресу: [email protected]. Також підтвердити участь можна за телефоном +38044 425 92 94. 

До участі у публічному обговоренні також запрошено представників Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, благодійних фондів та організацій, мобільних операторів, компанію – контент-провайдера, громадських активістів та ЗМІ.   

Місце проведення: прес-центр Національної спілки журналістів України (м. Київ, вул. Хрещатик, 27 А).  

Порівняльна таблиця до проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для розвитку благодійної діяльності в Україні».

Порівняльна таблиця до проекту Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підтримки діяльності благодійних організацій».

Порівняльна таблиця до проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо створення сприятливих умов для розвитку благодійної діяльності в Україні».

Контакти

  • +38 044 425 92 94
  •  http://www.ufb.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.