bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обговорення плану дій щодо відкритості Уряду на найближчі два роки
03.06.2014

Стартували регіональні обговореннядля підготовки узгодженої версії Національного Плану дій для розвитку відкритості Уряду. Перше громадське обговорення відбудеться у Львові.

3 червня о 12:00 запрошуємо представників медіа приєднатися до першого регіонального обговорення плану дій щодо відкритості Уряду на найближчі два роки, яке збере понад 60 представників і представниць громадянського суспільства із західних областей України. Наша країна є активним учасником міжнародної Ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд».Саме зараз творитьсяпроект плану заходів з реалізації Ініціативи у 2014 – 2015 роках. Документ вже доступний для коментування на урядовому порталі «Громадянське суспільство і влада» за посиланням http://civic.kmu.gov.ua/consult_mvc_kmu/news/article/show/2037 або http://bit.ly/RTftS7.

Для того, щоб План Дій був ефективним і враховував позицію мешканців усіх регіонів держави, відбувається низка регіональних громадських обговорень, на яких кожен охочий зможе запропонувати Уряду власне бачення щодо ключових пріоритетів розвитку в Україні стандартів відкритого врядування, протидії корупції, доступу до публічної інформації і електронної демократії.

Обговорення передбачає ряд тематичних виступів:

-       Реальна участь громадськості у врядуванні (Михайло Шевченко, Секретаріат Кабінету Міністрів України).

-       Що може дати Україні міжнародна ініціатива Партнерство Відкритий Уряд? (Олексій Хмара, Transparency International Україна).

-       Якісні адміністративні послуги (Олександр Саєнко, радник віце-прем’єр-міністра України Віолодимира Гройсмана).

-       Дієве електронне врядування (Олеся Архипська, Національний центр електронного урядування).

Дата та місце проведення обговорення:3 червня 2014 року, м. Львів, вул. Галицька 1, 2-й поверх (Креативний простір «Комуна»). Початок обговорення: о 12.00,реєстрація з 11.30.

Захід проводиться силами Координаційної ради з питання реалізації в Україні ініціативи Партнерство Відкритий Уряд. Організаційну підтримку заходу надає Програма розвитку ООН в Україні спільно з Transparency International Україна та Західноукраїнським Центром «Жіночі Перспективи».

Нагадаємо, Україна офіційно приєдналася до глобальної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» (анг. - Open GovernmentPartnership) 20 вересня 2011 року. Ініціатива була започаткована Президентами США і Бразилії та вже охопила 64 країни світу. Метою ініціативи є забезпечення виконання країнами-учасницями конкретних зобов’язань щодо сприяння прозорості державного управління, залучення громадян до участі в процесах ухвалення рішень, боротьба з корупцією, використання нових технологій для покращення якості рішень влади.

Контактна особа: Анатолій Стоян, м.т. 067-792-98-42, 095-166-39-29, [email protected].

Контакти

  • Анатолій Стоян
  • м.т. 067-792-98-42
  •  095-166-39-29
  •  [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.