bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Свято музики у Львові
26.05.2014

Свято музики – це  музичний майдан, що резонує в усьому світі; час слухати і грати музику наживо; час виступати на відкритих майданчиках, вулицях і площах; бути аматором і професіоналом, шанувальником і просто слухачем. Щороку найрізноманітніші музиканти і гурти організовують відкриті безкоштовні концерти.

Минулого року це Свято вперше відбулось у Львові.

Свято відбувається задля поширення музики: для заохочення музикантів до самовираження в просторі міста, щоб удоступнити міській громаді музику будь-якого жанру і стилю в живому виконанні. Музика як універсальна сила, що поєднує людей різного віку, походження, статусу, переконання і смаку.

Музика – всюди, концерт – ніде!

Цей день є святом, яке відбувається передовсім просто неба – на вулицях, площах, у скверах, парках. Винятковий день для будь-якої музики та публіки. Спільна подія задля взаємообміну і відкриттів.

У цей день 21 червня закликаємо до спонтанної і вільної участі музикантів – професіоналів та аматорів.

Всі концерти безкоштовні для слухачів і неприбуткові для організаторів. Але ви маєте нагоду долучитися до нашого збору коштів на Спількошт, і таким чином допоможете нам забезпечити кращу організацію акції.

Торік на львівському Святі музики взяло участь близько 80 виконавців – гуртів та окремих музикантів на 40 різних міських локаціях. Заповнюйте заявку: ви можете долучитися як музикант, організатор місця або волонтер. 

ДОЛУЧАЙСЯ ДО МУЗИЧНОГО МАЙДАНУ! МУЗИКУЙМО РАЗОМ!

Свято походить з Франції і відбувається щорічно, починаючи з 1982 року, коли на заклик тодішнього міністра культури до громадян вийти з музикою на відкриті майданчики французьких міст з ентузіазмом відгукнулася величезна кількість французів. Відтоді захід щороку має дедалі більший розголос. У 1987-му святкування відбулись у 50 країнах, а в 2010-му Свято Музики відзначали вже у містах 116 країн.

Оригінальна назва французькою – Fête de la Musique – є грою слів і омофоном до виразу «Faites de la musique!» («Робіть музику!»), який став гаслом участі у святі.

FB: https://www.facebook.com/fetedelamusique.lviv

VK: https://vk.com/event52574669

 

Контакти

  • 097 419 77 47

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.