bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представництво ЄС запрошує обговорити головні питання відносин між ЄС та Україною
22.04.2014

Захід відбудеться у конференц-залі Науково-дослідницького інституту Європейської інтеграції та регіональних досліджень Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за адресою: вул. Нагірна 7-а. Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує громадських активістів і журналістів, викладачів та студентів, експертів з європейської інтеграції, експертів-міжнародників та аналітиків, представників органів місцевого самоврядування та бізнесових кіл, обговорити найбільш актуальні питання, пов’язані з новим етапом співпраці з Європейським Союзом та процесом виконання положень Угоди про асоціацію.

Зокрема, експерти обговорять актуальні можливості та виклики для України, концепції співробітництва з ЄС, необхідні реформи для інтеграції з Європейським Союзом, також розглянуть умови та перспективи безвізового режиму з ЄС і основні європейські програми та ініціативи у сфері освіти і навчання для української молоді.

Усі охочі запрошуються на:

Що?      Круглий стіл «Відносини між ЄС та Україною: політика, освіта, візи» з 10:00 до 13:00

Коли?    24 квітня 2014 року (четвер)

Де?        м. Чернівці, Науково-дослідницький інститут Європейської інтеграції та регіональних досліджень, вул. Нагірна 7-а.

Чому?                  Круглий стіл має на меті розглянути такі питання:

  • Відносини ЄС-Україна в контексті нинішньої соціально-політичної ситуації в Україні;
  • Асоціація «Україна-ЄС». Відбулося часткове підписання Угоди. Що далі?;
  • Аналіз та спростування міфів щодо Угоди про асоціацію;
  • Рух до безвізового режиму з ЄС: де є сьогодні Україна?;
  • Як Україна виконує реформи в контексті Плану дій з візової лібералізації Україна-ЄС?;
  • Навчання в Європі: які можливості мають українські студенти;
  • Ініціативи, які фінансує ЄС, в галузі освіти, стипендії та гранти для українських студентів, обміни між молодіжними організаціями України та Євросоюзу;
  • Поради роботи з інформацією, дотичною до європейської тематики.

Експерти семінару:

  • Володимир Єрмоленко, директор європейських проектів Інтерньюз-Україна та старший викладач НаУКМА, доктор політичних студій (EHESS, Париж);
  • Ірина Сушко, Керівник Громадської ініціативи «Європа без Бар’єрів»;
  • Ганна Базіло, Асистент проекту Twinning «Підтримка розвитку системи соціальних послуг», випускниця Маастрихтського університету та Коледжу Європи.

Круглий стіл проходить в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», яку Представництво ЄС проводить по всій Україні. Мета кампанії – поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Обов’язковою є попередня реєстрація, кількість місць обмежена. Для детальної інформації та реєстрації на захід, будь ласка, звертайтесь до Ольги Сушицької, 067-243-63-55, [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.