bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зустріч на тему утримання багатоквартирних будинків у місті Миколаєві
12.02.2014

Тринадцятого лютого на Відкритої майданчику «Новий Миколаїв» з 17.30 до 19.30 в Центральній бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького (вул. Потьомкінська, 143-а) відбудеться зустріч на тему утримання багатоквартирних будинків у місті Миколаєві.

На зустрічі будуть обговорені проблеми виявлення міськвиконкомом ефективного постачальника послуг з утримання житла ( ЖЕКу ) та шляхи їх вирішення . Командою експертів Фонду розвитку м. Миколаєва ( ФРММ ) будуть запропоновані до обговорення висновки та рекомендації моніторингового дослідження «Ефективність муніципальної послуги із забезпечення населення м. Миколаєва послугами з утримання житла необхідного рівня та якості», проведеного ФРММ восени 2013 р.

Як відомо, м. Миколаїв один з перших обласних центрів, в якому більше восьми років існує муніципальна послуга з виявлення ефективного постачальника послуг з утримання житла (ЖЕКу) за результатами конкурсу. На жаль, поки мешканці міста не отримали очікуваного ефекту. Ситуація наближається до «патової»… У Миколаєві буксує введення економічних обгрунтованих побудинкових тарифів - основи ефективного контролю, забезпечує оплату мешканцем ЖЕКу тільки за надану якісну послугу. Це підтвердили результати згаданого моніторингового дослідження ФРММ в рамках проекту «Громадський моніторинг ефективності муніципальної послуги конкурсного відбору ЖЕКів» за підтримки МФ «Відродження».

Результати та рекомендації моніторингу недавно обговорювалися з представниками Департаменту ЖКГ, а також з представниками 15 - будинків і відповідними ЖЕКами - учасниками іcследованія. Стаття за його підсумками «Тариф потрібно переглянути, але плату брати тільки за реально надані послуги».

Запрошуємо всіх до обговорення шляхів відповіді на актуальне виклик розвитку сфери ЖКГ м. Миколаєва!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.