bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розпочався всеукраїнський тур виставки коміксів про сталий розвиток
29.01.2014

Розпочався всеукраїнський тур вернісажу коміксів на тему сталого розвитку, авторами яких виступили учнів з усієї України. У своїх коротких мальованих історіях діти зображають героїв, які на своєму шляху розв’язують актуальні на сьогодні проблеми раціонального використання ресурсів, екодружнього та відповідального стилю життя.

виставка коміксів

Виставка стартувала у Житомирі. Сьогодні, 29 січня, о 13:00 у холі Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на вулиці Михайлівській,15 відбудеться її презентація.

“Ми ознайомимо гостей заходу з поняттям сталого розвитку та освітою для сталого розвитку. Викладач з Баранівської школи №2 Володимир Кравчук проведе майстер-клас з малювання коміксів. У Житомирі виставка триватиме до 31 січня. Запрошуємо усіх охочих до участі”, – розповіла координатор виставки у Житомирі, завідувач кафедри методики викладання навчальних предметів Інституту Таїсія Смагіна.

На виставці представлено понад 25 найкращих учнівських робіт, що брали участь в українсько-шведському проекті “Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів”. Першими вернісаж побачили мешканці Швеції, де він проходив з 3 по 14 грудня 2013 року у публічній бібліотеці Стокгольму.

За законами жанру герої коміксу зіштовхуються з проблемою людства, яку потрібно вирішити. Для цього герої повинні сформувати сталу поведінку. На своєму шляху вони дізнаються про універсальність людських здібностей і це відкриття надихає їх на досягнення.

“Важливо, що у всіх коміксах, які намалювали діти, завжди є надія і вихід із проблемної ситуації, а не приреченість. Це було однією із наших цілей – надихнути дітей та показати, що вихід завжди є. У Стокгольмі виставка пройшла на ура. Загалом малювання коміксів у Швеції це ціла традиція. Ми запозичуємо цей досвід вираження ідей у коротких мальованих історіях для роботи учнів з учителями”, – розповіла координатор проекту Тетяна Ремех.

З Житомира виставка відправиться у У Рівне, де розпочне свою роботу 2 лютого, далі у Тернопіль, Білу Церкву, Черкаси, Миколаїв, а завершиться тур у Київ. Загалом у кожному місті вернісаж буде відкритий впродовж тижня та супроводжуватиметься різними заходами.

Захід проходить у рамках проекту “Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів”, який реалізує в Україні організація “Вчителі за демократію та партнерство” спільно зі шведськими колегами – міжнародною мережею освітніх організацій «Глобальний план дій» (GAP). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.