bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект «Зелений туризм: можливості вашої зайнятості» для жінок!
27.01.2014

Громадська організація «Перспективи» запрошує всіх бажаючих прийняти участь у соціальному проекті  "Зелений туризм: можливості зайнятості  жінок" для жінок Новомосковского району Дніпропетровської області.

Україна, обравши своїм стратегічним курсом інтеграцію до структур Європейського Союзу, прийняла виклик часу щодо прискореного реформування різних сфер соціально-політичного і економічного життя країни, зокрема, сфери послуг туризму, трансформуючи її до стандартів ЄС. Світовий досвід прогресивного господарювання надає туризму перше місце серед інших галузей економіки за обсягами експорту товарів та послуг. За даними Всесвітньої туристичної організації, у понад 40 державах світу туризм став основним джерелом наповнення бюджету, а у 70 країнах – однією з трьох основних статей.

Сільський зелений туризм – це специфічна форма відпочинку в приватних господарствах сільської місцевості з використанням майна та трудових ресурсів особистого селянського, підсобного або фермерського господарства, природно-рекреаційних особливостей місцевості та культурної, історичної та етнографічної спадщини регіону.

Громадська організація «Перспективи» Дніпропетрвоської області Новомосковського району, за підтримки Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Федерації канадських муніципалітетів «Місцевий економічний розвиток міст України», запрошує всіх бажаючих прийняти участь у соціальному проекті  «Зелений туризм:  можливості зайнятості  жінок  Перещепинської міської ради». Набір учасників відбуваеться у Новомосковському районі Дніпроптровської області.

В рамках проекту буде проведено:

  1. Дводенний навчально-інформаційний візит до зелених садиб Полтавської області;
  2. Навчально-практичний семінар «Підприємництво жінок у галузі зеленого  туризму»;
  3. Створення  та тиражування фільму щодо організації роботи зелених садиб Полтавської області  під час ознайомчого візиту;
  4. Проведення трьох заходів «Зелений туризм: можливості вашої зайнятості» для жінок міста, які шукають роботу,  з демонстрацією створеного під час навчального візиту фільму, виступом жінок-учасниць проекту, які підготують та проведуть для інших жінок міста;
  5. Презентація на сесії міської ради розроблених та обговорених на круглому столі рекомендацій щодо розвитку зеленого туризму на території міської ради та відповідної міської програми, лобіювання щодо її затвердження;

В рамках навчально-практичного семінару «Підприємництво жінок у галузі зеленого  туризму» учасниці зможуть отримати можливість сформувати навички генерування і аналізу соціальних та бізнес ідей, активізувати проектне мислення, ознайомитися з методами та джерелами пошуку ідей для соціальних та бізнес проектів в сфері зеленого туризму, а також з основними поняттями соціального проектування.

Фінансові умови. Учасникам покриваються витрати на проїзд. Також організатори забезпечують проживання та харчування під час візиту у Полтавську область. 

Для того, щоб взяти участь у проекті звертайтесь до керівника проекту.

Координатор: Анна Пред, тел. 0938372821, [email protected].

Дата проведення: 7 лютого 2014 р.

Останній день подання: 30 січня 2014 р.

Сільський зелений туризм – корисний як для відпочиваючих, так і для господарів – селян, сільських громад, регіонів і держави в цілому, сприяє розвитку багатьох пов’язаних з ним галузей економіки. Його розвиток також сприятиме збереженню селянства як носія української ідентичності, культури і духовності, це додаткові можливості для популяризації української культури, поширення знань та інформації про історичні, природні, етнографічні особливості України, що заслуговує на всіляку підтримку з боку держави.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.