bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультування з громадськістю потребує реформування
17.12.2013

У вирішальний для країни час громадські організації мають відіграти провідну роль у проведенні плідних і якісних консультацій між органами державної влади та громадськістю, а ініціативи Майдану мають бути відображені в нормативно-правовій базі та набути офіційного значення.

Саме такої точки зору дотримуються члени Громадської ради при Мінсоцполітики. З метою налагодження конструктивного співробітництва між державою та організаціями громадянського суспільства, підвищення ефективності діалогу та партнерства, 16-24 грудня 2013 року в Донецьку, Львові та Одесі в рамках виконання запланованих заходів проекту «Сприяння розробці стратегічно-нормативної бази взаємодії між Урядом та організаціями громадянського суспільства в Україні» проводиться навчання представників органів влади та громадянського суспільства з питань організації консультацій та напрацювання інструментів для побудови ефективної системи взаємодії. Проект був ініційований Громадською радою при Мінсоцполітики України, підтриманий Міністерством і виконуватиметься при взаємодії з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) та за сприяння Адміністрації Президента України.

Коментуючи необхідність проведення консультацій Голова Громадської ради Олександр Ільчук зазначив: «Ситуація щодо взаємодії влади і громадськості з використанням механізму діяльності громадських рад є доволі недосконалою та потребує переосмислення.  Громадські організації повинні мати реальний та ефективний вплив на формування і реалізацію державної політики в Україні, що має бути впроваджено у нормативно-правовій базі, що регулює цю діяльність».

Члени Громадської ради дотримуються точки зору, що зараз вкрай необхідно, щоб консультативно-дорадчі органи при органах влади поступово набули дійсно експертних та консультаційних рис, залучили до своєї роботи потужні дослідницькі центри, постійно надавали фахові конструктивні пропозиції для обговорення та використання у роботі органам влади, а також були спроможні виконувати соціальні замовлення, сформовані за безпосередньої участі громадян України.  

Поділяючи думку переважної більшості ефективно працюючих громадських організацій про те, що необхідно вже зараз визначитись з наступними кроками щодо побудови дієвого розвитку громадянського суспільства, Громадська рада при Мінсоцполітики запрошує приєднатися усіх небайдужих до діяльності робочої групи, яка буде формуватися під час проведення заходів в регіонах з метою підготовки пропозицій до внесення змін у нормативно-правову базу, що регламентує питання взаємодії органів державної влади і громадськості, зокрема, постанову Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 та інші. Зібрані та опрацьовані пропозиції будуть узагальнені і після підсумкового обговорення надані відповідним органам влади.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.