bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-тур для ознайомлення з роботою по опіці одинокими людьми похилого віку
25.11.2013

Запрошуємо на прес-тур до регіональних організацій Карітасу України для ознайомлення з роботою по опіці одинокими людьми похилого віку та тими, хто потребує стороннього догляду!

Близько 30 грн[1] – такою є сума коштів, яку українська держава визначає достатньою для одного дня життя і здоров’я людини похилого віку чи особи, яка втратила працездатність. Звісно, цих коштів заледве вистачає на харчування, медикаменти та оплату комунальних послуг, не кажучи вже про придбання засобів гігієни, одягу, взуття чи інших звичних для українців побутових речей.

Тим часом у віковій структурі населення світу та України відбуваються глибокі зміни – стрімко збільшується кількість людей похилого віку – тих, хто досягнув  65 років. Таких людей у світі нині 269 мільйонів, тобто майже кожен 1\10, в Україні ж 1\5 – людина похилого віку, кожен 1\6 із них є самотнім.   

 За останніх 12 років на базі своїх організацій у 8 областях України  завдяки проектові «Домашня опіка» Карітас України здійснив опіку над 7[2]  тисячами людей похилого віку, інвалідами, людьми, які живуть з ВІЛ\СНІДом, паліативними хворими, жертвами тоталітарних режимів, остарбайтерами. Лише за останні 5[3] років Карітас України витратив на опіку людьми, що потребують сторонньої опіки, більше 20 млн. грн.

 

Ми пропонуємо учасникам прес-туру:

-   відвідати центри «Домашньої опіки» Карітасу України у Львові та Бориславі\ Тернополі;

-   завітати до помешкань підопічних проекту «Домашня опіка» і побачити, якими є їх життя, побут, щоденні труднощі та умови для їх вирішення;

-  порівняти наочно послуги, які отримують одинокі люди похилого віку від Львівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  і Карітасу України;

-  дізнатись, чому і скільки років триває лобіювання системи надання соціальних послуг для вразливих категорій населення і державного централізованого фінансування надання соціальних послуг благодійними\ громадськими організаціями;

-  ознайомитись з роботою національного офісу Карітасу України та регіональних організацій;

-  задати найнезручніші та найінтригуючі питання про особливості здійснення соціальної політики благодійними\ громадськими організаціями в Україні, специфіку співпраці із державою, фінансування такої роботи і подальші перспективи, виклики, тенденції;

-  ознайомитись також з іншими напрямками роботи регіональних організацій Карітасу України ─ роботою з потребуючими дітьми і молоддю, неповносправними людьми, дітьми трудових мігрантів, благодійними їдальнями, пунктами гуманітарної допомоги тощо.

 

До участі в прес-турі запрошуються журналісти друкованих та Інтернет-видань, телебачення і радіо. 

Для акредитації прохання звертатись до Надії Чорної, менеджера із зовнішніх зв’язків Карітасу України, за e-mail [email protected] або тел.  099 090 23 55.

У заявці слід вказати:
1. Ваше ім’я і прізвище.
2. Назву ЗМІ, посаду.
3. Контактний телефон та електронну адресу. 

4. Зручний для Вас час проведення прес-туру та який формат для Вас зручніший:

А) 1-денний (пропонується відвідати організації Карітасу у Львові та Бориславі) чи

Б) 2-денний (пропонується відвідати організації Карітасу у Львові та Тернополі; передбачається ночівля у Тернополі, покриття витрат забезпечує МБФ «Карітас України»).

 Пропоновані дати прес-туру:

А) 3-5 грудня   В) 9-10 грудня  Г) 16-17 грудня 

    

NBУсі витрати, пов’язані із транспортом, проживанням
і харчуванням, покриває МБФ «Карітас України»



[1] місячний прожитковий мінімум і мінімальна пенсія в Україні, визначена на період 1 січня-1 грудня 2013 року у розмірі 894 грн.

[2] це приблизна цифра, оскільки протягом 12 років у зв’язку зі змінами у фінансуванні проекту змінювались і кількість центрів «Домашньої опіки», і кількість підопічних; середня кількість користувачів цього проекту щороку становила приблизно 500 осіб

[3] мається на увазі 2008-2013 роки

 

Річний звіт Карітасу України - http://caritas-ua.org/images/caritas_ua_2012.pdf.
Більше про “Домашню опіку” Карітасу України - http://caritas-ua.org/images/karitas2012-opika.pdf.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.