bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вперше на Компаніївщині Х Міжнародний мандрівний фестиваль DOCUDAYS UA!
20.11.2013

В рамках фестивалю можна буде переглянути кращі документальні фільми, об’єднані спеціальною темою – «Вибір є!». Особливий фокус на захисті свободи слова і мирних зібрань, доступу до інформації та забезпеченні права на вільне вираження поглядів.

В рамках фестивалю будуть показані фільми з альманаху «Відкритий доступ» – це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об’єднує – активна громадянська позиція. Події, зображені в альманасі, розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Молодь зможе переглянути і обговорити фільми з альманаху «Поза Євро» - це результат колективної роботи молодіжної творчої лабораторії. Його ідею, напевно, можна визначити як спробу уособлення натовпу. Здатність побачити, виокремити людське обличчя з юрби, що здається безликою, згуртованою на спортивній, політичній чи будь-якій іншій основі. І розповісти про це. У цьому, напевно, суть. Як альманаху, так і лабораторії. Наскільки вдалий цей експеримент – судитимуть глядачі. Цей проект є результатом співпраці Української майстерні документального кіно, Міжнародної академії Dragon Forum, документалістів України та Польщі.

Організатори заходу: Компаніївська ГО «Взаємодія», Компаніївська ЦБС запрошують мешканців Компаніївського району долучитися до подій фестивалю:

Взяти участь у відкритті фестивалю 25 листопада 2013 року об 11.00 в районному будинку культури, під час якого відбудеться показ фільму «Завтра свято». Також в цей день на мешканців району чекають сюрпризи. При центральній районній бібліотеці з 13.00 буде працювати «Жива бібліотека», тож бажаючі зможуть наодинці поспілкуватися з «Живою книгою». А в районній бібліотеці для дітей можна буде отримати безкоштовні юридичні консультації з питань сімейного насилля, проявів дискримінації, захисту прав людей з обмеженими можливостями та прав учнів та студентів.

В центральній районній бібліотеці 26 листопада о 16.00 відбудеться показ фільму «…Нехай життя наше в інших триває», 27 листопада о 15.00«Діти за гратами», 28 листопада – альманах «Відкритий доступ».

В Живанівському будинку культури 27 листопада о 17.00 буде показано альманах «Відкритий доступ».

Також буде організовано перегляд і обговорення фільмів в загальноосвітніх школах смт Компаніївка, с. Живанівка, с. Першотравенка.

29 листопада о 10.30 в приміщенні районної державної адміністрації за підсумками фестивалю відбудеться засідання круглого столу на тему: «Роль документального кіно про права людини у формуванні правової культури населення», учасником якого може стати кожен бажаючий.

Запрошуємо мешканців Компаніївського району взяти участь у заходах 10 Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно DocudaysUA!

 

Контакти

  • Олена Мірхайдарова
  • тел. 0504539888

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.