bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Концерт “ЄС-музика”. Проект культурної євроінтеграції України
28.09.2013

 До Міжнародного Дня Музики заслужений артист України, скрипаль Кирило Стеценко презентує програму «ЄС МУЗИКА» - дійство, що спрямоване на поєднання образної краси музичного мистецтва країн ЄС з потенціалом символічної дії в Україні. В часи новітньої культурної дипломатії цей інструмент називають «soft power».

«Україна переживає один з найдраматичніших періодів своє новітньої історії. Адже тепер вирішується питання про підписання Угоди про асоціацію з ЄС. По-європейськи налаштовані українці прагнуть докласти максимум власних можливостей. У моєму розумінні євроінтеграція це не лише політичні, економічні чи правові аспекти взаємодії держав. Для мене, як для митця, це, насамперед, духовна, культурна єдність людей. Ми маємо відчувати, що належимо до єдиного гуманітарного простору, що наші духовні цінності тотожні», - пояснює ідею проекту Кирило Стеценко.

1-го жовтня у Київському Будинку Актора прозвучать твори геніїв європейського скрипкового мистецтва: Кореллі (Італія), Рамо (Франція), Баха (Німеччина), Моцарта (Австрія), Венявського (Польща), Бартока (Угорщина), Дініку (Румунія) та Скорика (Україна). У концерті беруть участь лауреат Міжнародного конкурсу «Вівальді-333» Ксеня СТЕЦЕНКО (скрипка) та дипломант міжнародних конкурсів Наталя СТРОЧАН (фортеп’яно). На концерт запрошено послів країн ЄС в Україні.

Символічним актом імпрези стане виконання попурі на теми гімнів України та європейських країн в обрамленні гімну ЄС («Ода до Радості»).

ЄС МУЗИКА – це особлива та виняткова частина серії ГАЛЕРЕЇ СКРИПКОВИХ ГЕНІЇВ, яка посилює задум основного циклу з 12 концертних програм. Їх мета – відстежити розвиток світового скрипкового мистецтва у п’яти вимірах: артисти, композитори, майстри, педагоги, дослідники. Гастрольна експозиція триває шість років. Вона у хронологічній послідовності знайомить зі скрипковою музикою Італії, Франції, Німеччини, Австрії, Іспанії, Польщі, Бельгії, Фінляндії, Норвегії, України, Британії, США та інших країн.

Програма «ЄС МУЗИКА» розпочнеться о 19.00, 1-го жовтня (вівторок) у Київському Будинку Актора.

Акредитація журналістів за тел.: (068) 358 41 20, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.