bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європа готується вперше відзначити Європейський день благодійних фондів. Україна з Європою?
20.09.2013

1 жовтня 2013 року європейська спільнота вперше буде відзначати Європейський день благодійних фондів. 

Що таке Європейський день благодійних фондів?

1 жовтня 2013 року європейська спільнота вперше буде відзначати Європейський день благодійних фондів. Мета цієї ініціативи - привернення уваги суспільства до ролі благодійних інституцій у вирішенні актуальних соціальних питань на національному та локальному рівнях у різних країнах Європи. Ініціаторами запровадження Європейського дня фондів виступила Європейська мережа донорських асоціацій.

Чому це важливо?

Багато людей в Європі, в тому числі і в Україні, не знають про соціальний ефект та особливу роль, яку відіграють благодійні фонди та організації у соціально-економічному розвитку держави. Відповідно, недовіра та упередження щодо діяльності благодійних фондів поширені навіть у країнах, де благодійний сектор є дуже сильним. Щоб змінити це, фонди та донори повинні бути більш відкритими у розповсюдженні інформації про свою діяльність. При цьому, найпростіший спосіб аби сектор побачили та почули, об’єднати свої зусилля в інформаційні кампанії. Європейський день благодійних фондів  покликаний стати спільним заходом для об’єднання зусиль у підкресленні соціальної значущості та особливої ролі благодійних фондів.

Як долучитися?

Український форум благодійників закликає різні благодійні інституції долучитися до відзначення цього дня та провести 1 жовтня у своїй громаді, селищі або місті захід/заходи, які би популяризували діяльність благодійних фондів та висвітлювали їх поточні проекти. Заходи можуть бути великими чи маленькими, в приміщенні чи на вулиці – іншими словами: саме такими, які потрібні вашій організації та громаді.

Надішліть на електронну адресу [email protected] до 25 вересня 2013 опис заходу/заходів, які ви плануєте провести у своїй громаді. Будемо вдячні, якщо по завершенню заходів Ви також надішлете нам декілька фотографій з подій. За Вашими фотографіями ми сформуємо фото звіт про те, як в Україні відзначали Європейський день фондів та надішлемо його до офісу Європейської мережі донорських асоціацій. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.