bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-конференція:«Свобода ЗМІ у країнах Сх.партнерства: прогрес чи регрес? Рейтинги та оцінки»
29.08.2013

3-го вересня 2013 року з 11.00 до 12.00 в Інформагентстві«Українські новини» (вул. Еспланадна 20, станція метро «Палац спорту») відбудеться прес-конференція,на якій Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» представить результати пілотного Індексу свободи медіа у країнах Східного партнерства: Азербайджані, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні.

Наприкінці листопада 2013-го року на Вільнюському саміті Східного партнерства буде вирішена доля Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Оскільки свобода ЗМІ належить до засадничих цінностей Євросоюзу, поступ у цій сфері буде вкрай важливим для належного виконання майбутньої Угоди. Аналізуючи досягнення України у царині свободи слова та її місце у рейтингу країн Східного партнерства, експерти дослідження дійшли висновку, що наразі Україна не може претендувати на роль регіонального лідера.

Під час прес-конференції будуть представлені результати дослідження пілотного Індексу свободи медіа країн 6-ки, рекомендації міжнародного пулу експертів щодо поліпшення ситуації зі свободою ЗМІ в  охоплених програмою державах, а також презентовано веб-сайт, покликаний оперативно висвітлювати всі дотичні до тематики проекту події.

У роботі прес-конференції візьмуть участь такі експерти:

  • Андрій Кулаков, програмний директорМГО «Інтерньюз-Україна»
  • Борис Навасардян, президент Єреванського прес-клубу (Вірменія)
  • Наталія Сад, координатор проекту МГО «Інтерньюз-Україна»
  • Анатолій Марциновський, головний редактор сайтупроекту

Для акредитації, будь ласка, звертайтесь до Наталії Сад за тел. 050 930 84 39, [email protected]. Прохання акредитуватись до 2-го вересня 20.00.

Довідка:

Проект «Спостереження за свободою слова у Східному регіоні Європейської політики сусідства» покликаний сприяти захисту свободи слова та медіа у країнах Східного партнерства шляхом підвищення обізнаності громадськості на регіональному та міжнародному рівнях щодо ситуації зі свободою ЗМІ та журналістів регіону. Проект реалізується МГО «Інтерньюз-Україна» у співпраці з провідними медійними неурядовими організаціями: Єреванським прес-клубом (Вірменія), Союзом журналістів «Єні Несіл» (Азербайджан), Асоціацією «Зелена Хвиля» (Грузія), Центром незалежної журналістики (Молдова) та партнерами із Білорусії. Більше про проект.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.