bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЦПСА перевірить, що влада ховає за грифом ДСК
27.08.2013

Експерти Центру Політичних Студій та Аналітики надіслали 100 запитів в органи влади і місцевого самоврядування переліків інформації з грифом «для службового користування. Проект реалізується за підтримки Програми розвитку ООН спільно з офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Нагадаємо, що після набуття чинності ЗУ «Про доступ до публічної інформації» органи державної влади і місцевого самоврядування затвердили переліки інформації для службового користування. Службова інформація належить до публічної інформації з обмеженим доступом.

Відповідно до ЗУ «Про доступ до публічної інформації» до службової може належати така інформація:

«1) що міститься в документах суб’єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов’язані з розробкою напряму діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або прийняттю рішень;

«2) зібрана в процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності, у сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці».

Документам, що містять інформацію, яка становить службову інформацію, присвоюється гриф “для службового користування”.

Нагадаємо, що за законом переліки відомостей, що становлять службову інформацію не можуть бути обмеженими у доступі.

Отримавши інформацію про такі переліки експерти ЦПСА проаналізують законність їх формування і направлять органам влади і місцевого самоврядування рекомендації.

Всі охочі можуть приєднатися до моніторингу.З приводу співпраці в рамках кампанії звертайтеся до координатора проекту Дарії Слизьконіс- [email protected]

Контакти

  • cpsa.pr@gmail/com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.