bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Літня школа з медіаосвіти 2013
29.07.2013

Міжнародний благодійний фонд «Академія української преси» у серпні проведе дві Літні школи з медіаосвіти для викладачів середніх загальноосвітніх закладів та для викладачів навчальних педагогічних закладів.

Міжнародний благодійний фонд «Академія української преси» за підтримки Програми ЗМІ Міжнародного фонду «Відродження» 9-14 серпня 2013 р. проведе другу Літню Школу з медіаосвіти для викладачів середніх загальноосвітніх шкіл.

Учасниками Школи стануть 16 медіапедагогів з 12 областей, які з 2011/12 навчального року розпочали проваджувати медіаосвітні програми в середніх школах. Даний захід організовано в партнерстві з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України. Серед основних тем занять - ефекти та впливи мас-медіа, проблеми маніпулятивного впливу медіа, огляди аналітичних досліджень рівня медіакультури старшокласників українських шкіл, методика викладання медіаосвіти, психологічні аспекти медіаосвіти, проблеми медіа-соціалізації тощо. Під час Школи відбудеться візит на канал 1+1, де слухачі матимуть змогу познайомитись з технологіями виробництва теленовин.

Також з 14 по 19 серпня 2013 р. Академія української преси за підтримки Програми У-медіа проведе Третю Літню Школу з медіаосвіти для викладачів вищих навчальних педагогічних закладів (Зазим’є Київської обл.). Вперше учасниками Школи стануть 16 викладачів педагогічних коледжів з 13 навчальних закладів. Партнером заходу є Інститут інноваційних технологій та змісту освіти МОН України. Мета Школи – підготовка викладачів для впровадження в систему вищої освіти навчального предмету «Основи медіаграмотності».

Викладачами школи будуть медіа-експерти АУП, Інтерньюз-Нетворк, МГО «Інтерньюз-Україна», викладачі Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, зарубіжні медіа педагоги, науковці інститутів Академії НАН та НАПН тощо.

Учасники прослухають інтенсивний курс, який включатиме основи теорії масової комунікації, основи викладання медіаосвіти як навчального предмету, дізнаються яким чином розрізняти маніпуляції в медіа, отримають навички з аналізу медіа-текстів. Під час Школи відбудеться навчальний візит на канал 1+1, де учасники матимуть змогу ознайомитись з технологією виробництва новин.

Всі лекції заходів будуть розміщені в розділі «Бібліотека з медіаосвіти». У 2013 році АУП випустила друге видання підручника «Медіаосвіта та медіаграмотність», яке можна переглянути за посиланням.

Контакти

  • МБФ “Академія української преси”
  •  [email protected]
  • тел: (067) 5049802
  •  www.aup.com.ua
  •  https://www.facebook.com/aupfoundation

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.