bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луганську відбудеться форум-екскурсія культурного розмаїття з відвідуванням храму, музею
25.04.2013

Форум культурного розмаїття 2013 у Луганську - це спроба показати луганчанам розмаїтість життя людей, що живуть поруч з нами, але мають свої культурні особливості.

Форум пройде у форматі  екскурсії, під час якої учасники відвідають не тільки традиційні культурні  пам’ятки Луганська, а й дізнаються про унікальні місця, що розповідають історію національних, релігійних і сексуальних меншин.

«Ми хочемо пройти маршрутами різноманітності по Луганську, щоб  наочно показати, що міжкультурний  діалог є нагальною необхідністю для нашої громади. Нетерпимість у суспільстві народжується від  браку інформації. Саме цей «пробіл» у знаннях луганчан ми спробуємо заповнити», - говорить координатор Форуму Ярослав Мінкін.

Форум почнеться о 12:00 з екскурсії до половецьких кам’яних статуй (Археологічний музей ЛНУ імені Тараса Шевченка).

У рамках Форуму луганчани відвідають Свято-Нікольський храм, побудований в 40-х роках, у розпал антирелігійної пропаганди; побачать фундамент вірменської церкви, що перетворився на сміттєзвалище; завітають до першого ресторану африканської кухні; постоять біля стін СІЗО, в якому 1, 5 року утримувався нігерійський студент, що став жертвою нападу на ґрунті расизму; доторкнуться до неформальної культури в арт-кафе «Донбас»; дізнаються, що сталося з першим луганським гей-клубом; і завітають на чай в квартиру-музей художника Валерія Медіна.

Гідами незвичайної екскурсії  стануть представники національних меншин, неформальна молодь та активісти  ЛГБТ-спільноти.

«Інтеркультурний  підхід до формування взаємовідносин всередині міської громади успішно  застосовується у розвинених співтовариствах Європи. Зробити перші кроки від монокультурності до діалогу між різними елементами міського розмаїття - мета нашого Форуму», - вважає публіцист Костянтин Скоркін.

Організатором Форуму культурного розмаїття в Луганську є Літературне угруповання «СТАН», яке спрямовує свої сили на вирішення соціальних проблем українського суспільства.

Форум культурного  розмаїття 2013 пройде в рамках проекту «Особливі виборці: голоси меншин у  парламентській виборчій кампанії-2012», який координується Молодіжним інноваційним центром «Медіа-М» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Мета проекту - представити громадськості голоси вразливих соціальних груп і меншин під час передвиборчої кампанії, привернути увагу суспільства, місцевих громад, політиків до їхніх проблем та інтересів, а також самого факту їхнього існування.

Проект полягає  у проведенні Форумів розмаїття  за участі меншин та вразливих груп в різних областях України, створення  інформаційних матеріалів, проведення кампаній соціальної реклами, а також підготовки та видання аудіо-довідника «Вибори-2012: голоси партій». У рамках проекту у вересні-жовтні 2012-го та квітні 2013 року Форуми розмаїття проходять у Черкасах, Луганську, Білогірську (АР Крим), Ужгороді, Донецьку та Бердичеві (Житомирська область).

Місце і час  проведення: 26 квітня 2013 року, 12.00, Археологічний музей ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.