bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкриття виставки «Окупація на Полтавщині. Історія крізь долі»
08.04.2013

12 квітня о 12.00 у приміщенні історичного факультету ПНПУ (м. Полтава, вул. Остроградського, 2) відбудеться відкриття виставки «Окупація на Полтавщині. Історія крізь долі».

Виставку створено в межах однойменного проекту ГО Педагогічний центр «АКАДЕМІЯ», за підтримки МБО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність». Виставка охоплює різні аспекти життя населення Полтавщини у роки нацистської окупації 1941-1943 рр. ХХ ст. як-то: організація побуту, освіти, медичного забезпечення, примусова праця на окупованих територіях, особливості адміністративного устрою, сільськогосподарські роботи, міжособистісні взаємини тощо.

Проект «Окупація на Полтавщині. Історія крізь долі» присвячено збереженню історичної пам’яті та налагодженню діалогу між сучасною молоддю та поколінням очевидців Другої Світової війни. Кінцевий результат проекту – виставка - несе в собі освітню місію, розповідаючи відвідувачам про маловідомі історичні факти через призму людських доль. Вона також допомагатиме майбутнім вчителям історії краще  знатися на зображених подіях та сприятиме розвитку неформальної шкільної освіти на Полтавщині. У подальшому відвідати виставку буде запрошено учнів шкіл Полтави та області.

Виставку створено на основі інтерв’ю з очевидцями подій. При підготовці використано матеріали з Державного архіву Полтавської області, дослідницькі роботи студентів і викладачів ПНПУ ім. В.Г. Короленка. Матеріал для виставки збирали волонтери проекту студенти 4 курсу історичного факультету ПНПУ. На презентації будуть присутні студенти, учнівська молодь Полтави, волонтери проекту, представники міської та обласної адміністрацій.

Педагогічний Центр «Академія» - член Міжнародної мережі проти расизму, фашизму і ксенофобії UNITED, громадська організація, яка з 1994 року працює в галузі сприяння соціальній творчості молоді, наснаження діалогу між поколіннями та підтримки розвитку толерантності, а також є активним учасником програми Європейської Комісії «Молодь в дії».

Міжнародна громадська організація «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» працює у сферах захисту соціальних, економічних, культурних та інших законних інтересів осіб, які постраждали від націонал-соціалізму під час Другої Світової війни, підвищення громадянської свідомості та розбудови громадського суспільства, сприяння зміцненню взаєморозуміння і співробітництва між народами, толерантності в суспільстві.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.