bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація результатів проекту «Зустріч поколінь. Пісні, які допомагали жити»
01.04.2013

4 квітня 2013 о 15.00 у приміщенні обласної бібліотеки ім. І.П. Котляревського відбудеться презентація результатів проекту «Зустріч поколінь. Пісні, які допомагали жити».

Проект було реалізовано ГО Педагогічний Центр «Академія» в межах програми «Місце зустрічі – діалог» Німецького фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє».

Під час презентації для школярів та молоді міста волонтерами буде висвітлено головні здобутки проекту, представлено життєві історії учасників цільової групи-очевидців військових дій Другої Світової війни, а також виконано популярні пісні того часу, які підтримували бойовий дух громадян та надихали на боротьбу з нацистськими окупантами. Волонтери поділяться досвідом спілкування з людьми похилого віку та розкажуть чому такого роду співпрацю є важливою для сучасної молоді.

Проект діяв з жовтня 2011 до лютого 2013 року. Школярі-волонтери проекту  дізналися чимало цікавого про долю повоєнного покоління. Метою проекту було створення аудіо-диска із записами пісень, які були улюбленими у людей, дитинство чи юність яких припали на воєнні та повоєнні роки. Цільовою групою проекту стали жителі Горбанівського пансіонату для інвалідів війни та праці. Відвідуючи мешканців пансіонату волонтери брали участь у майстернях з художньої праці, шахово-шашкових турнірах, тим самим досягаючи більш важливої мети: здійсненню діалогу між поколіннями, ресоціалізації людей похилого віку, активізації їх життєвої позиції через створення ситуацій, які об’єктивували потребу у їх життєвому досвіді.

Педагогічний Центр «Академія» - член Міжнародної мережі проти расизму, фашизму і ксенофобії UNITED, громадська організація, яка з 1994 року працює в галузі сприяння соціальній творчості молоді, наснаження діалогу між поколіннями та підтримки розвитку толерантності, а також є активним учасником програми Європейської Комісії «Молодь в дії».

Фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» сприяє міжнародним проектам, що спрямовані на підсилення партнерської співпраці між Німеччиною та країнами, які в значній мірі постраждали від наслідків націонал-соціалізму. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.