bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зоозахисники спробують спинити незаконне винищення тварин у Херсоні
08.02.2013

Свійське собача викинуте на вулицю втрапило до карцеруБездомних собак відловлюють, скопичують на «карантинних майданчиках» у крихітних клітках, тримають на морозі, морять голодом, змішують з брудом і фекаліями, кидають сук до псів, а в найближчий планах - спалювання прямо навпроти кліток. При цьому на пропозиції, прохання, зауваження та скарги захисників тварин влада досі не реагує. У понеділок відбудеться нова зустріч, але чи стане новиною результат цього засідання?

За повідомленням поширеним у мережі Інтернет, у понеділок (11 лютого 2013 року) представники Херсонського товариства захисту тварин «Вірні друзі» зустрінуться з Володимиром Донцовим, завідувачем відділу з питань життєдіяльності Суворовського району м. Херсона. Основна тема зустрічі - регулювання чисельності бездомних тварин. Це засідання має стати переломним по відношенню до тварин, бо як попередні п’ять років відбувалося масове протизаконне знищення собак. 


На сторінці організації в соціальній мережі Facebook захисники тварин пишуть: в клітці 2 на 3 метри сидить 9 собак, з них 3 вагітні, 1 покалічена. Протягом 3-х тижнів тварини не отримують їжі, їх жодного разу не оглянув ветеринар, великі собаки ображають меньших, при цьому всі сидять в купі власних екскрементів, які ніхто не прибирає. Абсолютно всі собаки ручні і зовсім не проявляють агресію, облизують руки і просяться на волю. Один пес перестрибнув сітку вольєру і 2 дні бігає на території, але нікуди не йде. Силами небайдужих людей вдалося проникнути на територію притулку і домовиться про постачання їжі для змучених тварин. Страшно уявити, що всі 3 суки народять цуценят прямо у вольєрі! Там є собачка розміром не більше кішки, вона сидить без руху, спить сидячи і не може підійти до їжі - не підпускають великі собаки.

На майданчику ладнають спалювальну машину самісінько навпроти кліток

На цій фотографії видно апарат для спалювання тварин. Ліцензії на його використання не отримано, до того ж він розташований поблизу житлових будинків, що порушує всякі санітарні норми. Проте, чи можна з упевненістю стверджувати, що його не запустять або не запускали?

«Хочеться вірити, що Херсон піде іншим, науково обґрунтованим, ефективним і цивілізованим шляхом, покладаючись на прогресивний досвід українських і зарубіжних зоозахисників!» - резюмується в запрошенні розісланому журналістам Херсона.

Контакти

  • Ірина Іванівна Карпенко
  • Херсонське товариство захисту тварин “Вірні друзі”
  • [email protected]
  • 0502842150

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.