bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві відбудеться Прем’єрний показ циклу фільмів режисера Артура Жмієвського “11 листопада”
27.12.2012

28 грудня 2012 року Центр візуальної культури (кінотеатр Жовтень зал "Класік", м. Київ,вул. Костянтинівська, 26) відбудеться прем'єрний показ циклу фільмів режисера Артура Жмієвського "11 листопада".

Щороку 11 листопада – в день незалежності Польщі – Артур Жмієвський фільмує вуличні акції у Варшаві. Протягом останніх років це свято у Варшаві відзначається маршами радикальної правиці, що призводять до масових вуличних заворушень, сутичок з поліцією, кампаній ненависті в мас-медіа, а також гучних антифашистських контр-акцій. В своєму циклі фільмів Артур Жмієвський простежує еволюцію вуличного протистояння протягом останніх чотирьох років: від нечисленного маршу радикальних націоналістів 2009 року через спроби заблокувати марш крайньої правиці в 2010 і 2011 роках до багатотисячного Маршу Незалежності 11 листопада 2012 року, під час якого було оголошено про створення праворадикального “Народного Руху”, чиєю метою є повалення республіки в Польщі.

Цикл фільмів “11 листопада” є завершенням багаторічного проекту Артура Жмієвського “Демократії”, що був показаний на однойменній виставці у Києві в  Центрі візуальної культури  в жовтні 2012 року. Проект “Демократії” складається з близько 30 публіцистичних фільмів, які документують політичні події та акції в усьому світі. У грудні 2012 року Жмієвський оголосив, що припиняє роботу над цим проектом.

Артур Жмієвський режисер, куратор,публіцист. Учасник 51ї Венеційської бієнале(2005),Documenta(2007) та Manifesta(2004). У 2012 році Жмієвський виступив куратором 7-ї Берлінської бієнале. У своїх фільмах Артур Жмієвський досліджує соціальні антагонізми в сучасному суспільстві,проблеми політичної репрезентації та колективної уяви. Артур Жмієвський є художнім редактором журналу “Політична критика” (Krytyka Polityczna).

Програма показу:

  • Марш Національно-радикального табору (2009)
  • Марш привидів (2010)
  • Кольорова незалежна (2011)
  • Марш Незалежності (2012)

Показ відбувається в рамках проекту “Культура трансформації” за підтримки Міністерства культури та народної спадщини Польщі

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.