bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські слухання «Європейська перспектива для України після виборів-2012» в Одесі
22.11.2012

Інститут Євро-Атлантичного співробітництва (ІЄАС) у співпраці з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні (ФКА) та за підтримки Національного фонду в підтримку демократії (США) організовує громадські слухання «Європейська перспектива для України після виборів-2012», які відбудуться 23 листопада 2012 року в Одесі.

Програмою даного заходу (додається) передбачені дві сесії, покликані актуалізувати й пожвавити дискусію щодо Угоди про Асоціацію Україна – ЄС (УА) та українського головування в ОБСЄ у 2013 році. Успішність обох політичних проектів тісно пов’язана зі спроможністю громадянського суспільства України здійснювати моніторинг та адвокацію узятих державою міжнародних зобов’язань, передусім у сфері демократії, верховенства права та дотримання прав людини. 

Питання, які виносяться на обговорення: 

 

  • Політичні перспективи підписання та ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС; 
  • Зміст, особливості та правові наслідки Угоди; 
  • Угода про Асоціацію як двигун демократичних та економічних реформ; 
  • Асоціація ЄС у контексті конкуренції інтеграційних проектів в регіоні; 
  • Молдова: країна-лідер Східного партнерства?; 
  • Можливості та зміст головування країни в ОБСЄ; 
  • Чого прагне Україна як головуюча країна?; 
  • До чого прагне громадськість? Які ініціативи вже започатковано?; 
  • Які можливості для громадянського суспільства протягом головування?; 
  • Чого очікує Молдова від українського головування? 


У роботі громадських слухань візьмуть участь голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Посол Борис Тарасюк, директор Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріеле Бауманн, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Іон Стевіле, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко, заступник директора Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України Євгенія Філіпенко, головний спеціаліст відділу комунікацій з євроінтеграційних питань Департаменту європейської інтеграції Секретаріат Кабінету Міністрів України Павлина Мовчан, директор Центру міжнародних досліджень Одеського національного інституту імені І. Мечникова Володимир Дубовик та провідний науковий співробітник Одеської філії Національного інституту стратегічних досліджень Юлія Сербіна

Громадські слухання відбудуться 23 листопада в конференц-залі готелю «Одесскій дворикъ» (вул. Успенська, 19, м. Одеса). Початок заходу об 11.00. 

Чи використає Україна почесну роль головуючої країни в ОБСЄ заради наповнення її комфортним для правлячої верхівки змістом, ігноруючи або маргіналізуючи при цьому «незручні» питання, що зумовлені дефіцитом демократії, верховенства права та прав людини як в самій головуючій країні, так і загалом в регіоні ОБСЄ? Чи стане Угода про Асоціацію між Україною та Євросоюзом дороговказом суспільно-важливих реформ, які забезпечили б незворотність європейської інтеграції України? Приходьте, аби дізнатися відповіді на ці запитання! 

Для іногородніх учасників організатори компенсовують транспортні витрати (за наявності оригіналу квитка). Поспішіть, обмежена кількість місць. 
Прохання повідомити про Вашу участь. 

Контакти

Коментарі

Bолодимир Любивий   4265 днів тому   #  

Євроінтеграція - питання часу...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.