bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перший семінар проектів регіону Східного Партнерства програми «Культура»
02.03.2012

5-6 березня 2012 року Програма Східного партнерства «Культура» збере в Києві представників проектів, які отримали гранти від Європейського Союзу в рамках Програми. Це перший семінар, організований Бюро моніторингу Програми Східного партнерства «Культура», в якому візьмуть участь представники всіх 15 проектів, Європейської Комісії та Представництв Європейського Союзу в Україні, Бєларусі, Вірменії та Грузії.

Журналісти запрошуються на прес-конференцію, яка відбудеться в рамках семінару 6-го березня у Національному художньому музеї України за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 6. Початок прес-конференції о 12:50, реєстрація ЗМІ розпочнеться о 12:20.

На прес-конференції будуть присутні:

  • пан Ендрю Расбаш, Керівник Управління програм допомоги в Україні, Координатор з питань співпраці, Представництво Європейського Союзу в Україні;
  • представник Міністерства культури України;
  • пані Кармен Фалькенберг-Амброзіо, Керівник сектору, Генеральний директорат зі співпраці щодо розвитку, Європейська Комісія, Брюссель;
  • пан Фредерік Варенн, Керівник Програми, Генеральний директорат зі співпраці щодо розвитку, Європейська Комісія, Брюссель;
  • пан Лучано Глоор, Керівник проекту «Бюро моніторингу та інституційного розвитку Програми Східного партнерства «Культура».

Під час прес-конференції журналістам буде представлено Програму Східного партнерства «Культура», яка є першою програмою співпраці в сфері культури між Європейським Союзом та 6 країнами Східного партнерства: Азербайджаном, Бєларусью, Вірменією, Грузією, Молдовою та Україною. Крім того, журналісти отримають можливість познайомитись з 15 проектами, які фінансуються Європейським Союзом в рамках Програми Східного партнерства «Культура».

Загальна сума грантів, виділених Європейським Союзом на реалізацію 15 проектів,
становить 8,2 млн. євро.

За акредитацією журналістам необхідно звернутися до Бюро моніторингу Програми Східного партнерства «Культура» до 16:00 понеділка, 5-го березня. Контактна особа – Олена Палівода, ел. пошта: [email protected], тел. + 38 050-846-7105 або +38 096-334-00-97.

Довідкова інформація:

Загальна мета Програми Східного партнерства «Культура», яка реалізується в 6 країнах Східного партнерства (Азербайджан, Бєларусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна), - підтримка ролі культури у забезпеченні сталого розвитку регіону та сприянні регіональній співпраці між державними установами, організаціями громадянського суспільства у сфері культури, науковими організаціями в регіоні Східного партнерства та ЄС.

Програма Східного партнерства «Культура» складається з двох основних компонентів:

  • Підтримка громадянського суспільства та регіональних ініціатив в сфері культури. В жовтні 2010 року Європейський Союз оголосив конкурс для організацій та установ в сфері культури в країнах Східного партнерства. В результаті конкурсу було відібрано 15 проектів, які отримали гранти від Європейського Союзу в рамках Програми Східного партнерства «Культура»;
  • Підвищення потенціалу державних/місцевих органів влади та представників громадянського суспільства, що працюють в сфері культури за допомогою тренінгів, що проводитимуться Бюро моніторингу та інституційного розвитку Програми Східного партнерства «Культура» на основі пріоритетів та потреб кожної країни.

Більше інформації про Програму Східного партнерства «Культура» та діяльність Бюро моніторингу та інституційного розвитку на сайті.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.