bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти удосконалюватимуть процедуру оформлення прибудинкових територій
20.02.2012

ВМГО “Агентство економічного розвитку” розпочинає проект “Сприяння розвитку ОСББ через поширення досвіду вдосконалення процедури оформлення прибудинкових територій”.

Проект підтримують програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” і “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду «Відродження».

Мета проекту – поширення позитивного досвіду проведення кампаній громадського представництва з удосконалення процедури оформлення прибудинкових територій багатоквартирних будинків на місцевому рівні серед представників громадських організацій, ОСББ і ЖБК сіл, селищ і малих міст із різних регіонів України.

До участі запрошують представників громадських організацій, ОСББ і ЖБК, які бажають дізнатися про успішний досвід передання прибудинкових територій у власність ОСББ та ЖБК.

Проект сприятиме обміну найкращими практиками з таких питань:

  • удосконалення (пришвидшення та зменшення вартості) процедури передання прибудинкової території ОСББ та ЖБК на місцевому рівні;
  • об’єднання (самоорганізація) зацікавлених сторін у форматі Коаліції з удосконалення процедури передання прибудинкових територій;
  • використання інструменту “місцевої ініціативи” для громадського лобіювання розроблених рекомендацій на місцевому рівні;
  • планування власних кампаній з удосконалення процедури передання прибудинкової території ОСББ та ЖБК у своїх населених пунктах.

Учасники семінару-обміну матимуть змогу надалі отримувати консультації та методичну допомогу в реалізації кампаній громадського лобіювання на місцях.

Крім того, учасникам проекту буде запропоновано долучитися до роботи національної Коаліції з удосконалення законодавства у сфері передання прибудинкової території ОСББ та ЖБК.

У межах проекту буде проведено триденний семінар-обмін у місті Вознесенськ (Миколаївська область).

Орієнтовна дата проведення – 15-17 травня.

Для участі в семінарі буде відібрано 20 осіб серед представників громадських організацій, ОСББ і ЖБК сіл, селищ і малих міст (до 50 тис. мешканців), які мають початкову обізнаність у питаннях оформлення прибудинкових територій багатоквартирних будинків і бажають здійснювати практичну діяльність для вирішення проблем у сфері передання прибудинкових територій у своїй місцевості.

Охочим слід заповнити анкету та надіслати її до 2 квітня на електронну адресу [email protected] або на поштову адресу: ВМГО “Агентство економічного розвитку”, вул. Пушкінська 3, офіс №35, м. Вознесенськ, 56500, Миколаївська обл.

Про результати відбору учасників буде повідомлено до 16 квітня. Витрати учасників семінару-обміну на проїзд, проживання та харчування відшкодовують організатори.

Мета програми “Схід-Схід: партнерство без кордонів” – розвивати співробітництво між представниками міжнародної громадськості для вирішення соціальних і соціально-економічних проблем, які виникли в перехідний період після розпаду Радянського Союзу та соціалістичної системи.

Мета програми “Громадянське суспільство та належне врядування” – сприяти участі об’єднань громадян у здійсненні моніторингу діяльності органів публічної влади, захисту та лобіюванню спільних інтересів різних соціальних груп, а також забезпечувати їх залучення до процесу вдосконалення та впровадження нормативно-правових актів на загальнодержавному та місцевому рівнях.

Контакти

  • Трандафіл Володимир Іванович
  • Вознесенська міська громадська організація “Агентство економічного розвитку”
  • [email protected]
  • +83 (05134) 3-22-50
  • http://aer.net.ua/news_ua/2012/0...

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.