bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мистецький флеш-моб «Витинанки» у Києві
26.12.2011

Творчий дует «K.kava art project by Klyuzko» та Національний музей українського народного декоративного мистецтва в рамках мистецького фестивалю «від Миколая до Різдва» оголошують про різдвяний мистецький флеш-моб «Витинанки».

з 11:00 до 17:00 в музеї:

  • масове вирізання витинанок у колі друзів:))) запрошуємо малечу від 3 до 103 років

  • вирізання витинанок з майстрами народної творчості що охоче допоможуть порадою і поділяться майстерністю у створені традиційної витинанки.

  • виступи творчих колективів

  • огляд величезної і цікавої музейної експозиції ( 1 квиток на двох)

  • Вхід до музею зі своїми ножицями і папером – за дитячим квитком 3 грн. З собою мати: ножиці, білий або кольоровий папір, різдвяний настрій Всім іншим квиток 1 на двох = 20 грн. (бери друзів)

Флеш-моб з вирізання витинанки - це перший крок до велетенської інсталяції «Витинанкове поле» яка постане перед аудиторією у вигляді 2х мільйонів художніх творів з паперу з усієї України. Цією акцією ми починаємо ряд подій по відродженю і популярізаціі української прикраси і оберегу - витинанки.

Витина́нки від українського слова — «витинати» — «вирізувати». Витинанка вирізається ножицями з паперу зкладеного в декілька разів 2, 4 або 8. Традиційні витинанки у вигляді сніжинок слугували прикрасами на вікнах на Новий рік.

Використовують витинанки для прикрашання оселі — стін, вікон, полиць, коминів, печей. Витинанки застосовують як у побуті, так і перед релігійними чи світськими святами.

 

и всі українці в різними поглядами і знанями про історрію і традиції, нас обєднує земля на якій ми проживаємо, від півночі до півдня і з заходу до сходу. Підтримуючи традиції ми зберігаємо звязок з нашим корінням, батіківщиною і предками.

Цінуючи власну унікальність і самобутність обєднавшись ми можемо подолати будь які перешкоди. Кожен хто підтримує нашу ініциативу може почипити традиційну витинанку у вікно власного помешкання.

А також долучитись у створені РЕКОРДУ Україні. Вирізати самим передати до музею, а також розповісти і долучити друзів до проекту.

Творцями інсталяції стануть всі, хто долучиться до її творення від 3х до 103 років. Цей проект стане ще одним свідченням єдності українців! Всі бажаючі взяти участь у створені «Витинанкове поле» можуть надіслати передати або прінести до музею.

Адреса музею: 01015,м. Київ, вул. Лаврська, 9, корпус 29; на території заповидніка Києво-Печерська Лавра.

Контакти

  • Клюзко Катерина
  • K.kava, Національний музей українського народного декоративного мистецтва
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.