bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи потрібен громадянам вільний доступ до генеральних планів міст?
15.12.2011

Чи потрібен громадянам вільний доступ до генеральних планів міст? 21-го грудня, в середу, о 14.00 у малому залі Миколаївського міськвиконкому експерти з питань містобудування, представники місцевої влади та громадськості шукатимуть відповідь на це питання.

На зустрічі будуть презентовані результати дворічного моніторингу доступності для громадян генеральних планів 196 міст, серед яких: обласні центри, міста-мільйонники, курортні міста України.

Окремо будуть представлені результати моніторингу доступності до генеральних планів населених пунктів Миколаївської області - міст Миколаїв, Вознесенськ, Очаків, Первомайськ, Южноукраїнськ.

Також експерти громадської організації презентують позицію прокуратур, СБУ, проектних інститутів, профільних міністерств і судів щодо забезпечення вільного доступу громадян до містобудівної документації.

Крім цього, громадські експерти представлять тематичний аналіз українського законодавства. Буде висвітлене питання про те, як новий Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» регулює питання доступу громадян до генеральних планів міст і стан виконання тематичних норм закону.

Генеральний план населеного пункту - це найважливіший документ у сфері містобудування. Він затверджується органами місцевого самоврядування й визначає розвиток міста на найближчі роки. Відповідно до Конституції України, органи місцевого самоврядування представляють відповідну територіальну громаду, а відтак мають здійснюють свої функції від її імені та виключно в її інтересах.

Захід відбуватиметься в рамках проекту «Через доступ до генеральних планів – до містобудування без корупції», який реалізує Східноукраїнський центр громадських ініціатив за фінансової підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження».

Презентація в Миколаєві відбуватиметься за підтримки ТДВ «МИКОЛАЇВСЬКИЙ ДІПРОМІСТ»

Мета проекту: стимулювати центральні органи державної влади й органи місцевого самоврядування розробити та впровадити в життя процедуру зняття обмежувальних грифів із генпланів українських міст за активної участі громадськості та з урахуванням громадських інтересів.

Захід відбудеться: 21 грудня 2011 року о 14.00 в малому залі Миколаївського міськвиконкому вул. Адміральська, 20

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.