bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інструменти протидії корупції в Україні: практичний досвід органів влади та ОГС
29.11.2011

Корупція все ще залишається однією з ключових проблем, які перешкоджають здійсненню демократичних перетворень в Україні. Підтвердженням цьому є стабільно низькі місця держави в Індексі сприйняття корупції від Transparency International, а також негативні висновки у спеціальних звітах спеціалізованих міжнародних організацій.

На фоні цього вкрай важливим стало прийняття у 2011 році довгоочікуваного Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», а також схвалення Указом Президента України Національної антикорупційної стратегії України на 2011-2014 роки. Цими актами фактично сформоване належне правове середовище, що визначає пріоритети та способи протидії корупції в Україні.

Враховуючи, що практика застосування нового антикорупційного законодавства лише формується, а найближчі пріоритети державної антикорупційної політики будуть акумульовані у проекті тематичної державної програми, Творче об’єднання «ТОРО» (Контактна група в Україні Transparency International) в партнерстві з Міністерством юстиції України запрошують до участі в спеціальному круглому столі на тему «Інструменти протидії корупції в Україні: практичний досвід органів влади та організацій громадянського суспільства». Захід відбудеться в рамках Міжнародного дня боротьби з корупцією 9 грудня цього року (проект програми додається) та має допомогти учасникам отримати практичні відповіді на такі питання:

  • Яким є перший досвід та уроки від запровадження громадської антикорупційної експертизи?
  • Які можливості для громадянського суспільства несе Національна антикорупційна стратегія?
  • Як громадянське суспільство може долучитися до розробки державної програми подолання корупції в Україні?
  • Що громадськість може зробити на практиці для зменшення корупції в державних закупівлях?
  • Як Україна планує впроваджувати міжнародну ініціативу «Партнерство Відкритий Уряд»?

Для участі в заході просимо Вас зареєструватися, надіславши до 15.00 понеділка 5 грудня цього року підтвердження на електронну адресу [email protected].

Зареєстровані учасники отримають детальну інформацію про місце проведення заходу. Іногороднім учасникам буде відшкодовано витрати на проїзд в одну сторону (за умови наявності оригіналу квитка на автобус чи потяг класу не вище купе). В окремих випадках (після надання додаткових уточнень) можливе повне відшкодування витрат на проїзд учасника.

З питань участі в заході просимо контактувати з представниками ТОРО: Олена Мірхайдарова, Tel: +38(0522)272754, Cel: +38(050)4539888, E-Mail: [email protected], Оксана Шершень, Tel: +38(0522)272754, Cel: +38(50)6130888, E-Mail: [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.