bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

16 днів проти гендерного насильства
29.11.2011

Українська фундація громадського здоров’я (УФГЗ) та її засновник «Право на здоров`я» (HealthRight International) з початком кампанії «16 днів проти гендерного насильства» розпочинають в Україні реалізацію нового проекту із захисту прав жінок «Свобода від насильства: Розширення прав та можливостей дівчат і жінок у складних життєвих обставинах», підтриманого Трастовим Фондом ООН в підтримку ліквідації насилля проти жінок.

«16 днів проти гендерного насильства» триватимуть в усьому світі з 25 листопада 2011 по 10 грудня (від Міжнародного дня боротьби з насильством проти жінок до Дня прав людини).

Метою кампанії в Україні є актуалізація гострих проблем насильства в сім’ї та торгівлі людьми, активізація громадських об’єднань і державних установ у діяльності із захисту прав жінок, а також формування ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

У рамках «16 днів проти гендерного насильства» у Києві та по всій Україні відбуватимуться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до проблеми насильства і залучення громадян до боротьби з ним.

На протидію гендерному насильству спрямований трирічний проект УФГЗ «Свобода від насильства: Розширення прав та можливостей дівчат і жінок у складних життєвих обставинах». Його метою є відпрацювання ефективної системи міжвідомчого реагування на випадки насильства над жінками в Україні, з особливим фокусом на наданні послуг та забезпеченні доступу до послуг державних організацій для ВІЛ-позитивних жінок чи безпритульних, жінок без прописки, а також профілактика насилля над жінками цієї цільової групи шляхом реалізації просвітницьких та медіа-кампаній, проведення реабілітаційної роботи з кривдниками.

За додатковою інформацією звертайтеся до виконавчого директора УФГЗ Галини Скіпальської: [email protected], тел. (044) 278 2358.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.