bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Профілактична робота щодо зупинення епідемії ВІЛ серед підлітків: прес-брифінг
25.11.2011

Профілактична робота – ефективний спосіб зупинити епідемію ВІЛ серед підлітків груп ризику в Україні. Експерти-тренери організації «Право на здоров’я» вчать підлітків говорити «Ні!» ризикованій поведінці.

Шановні журналісти, запрошуємо Вас на прес-брифінг 30 листопада 2011 року о 13.00 в приміщенні Київського міського центру соціальних служб: м. Київ, вул. О. Довженка, 2 (ст. м. «Шулявська»), каб. № 37.

Учасники прес-брифінгу: Танцюра Валерій Анатолійович - директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Скіпальська Галина Богданівна - директор представництва міжнародної організації “Право на здоров’я” (HealthRight International) в Україні; Лях Тетяна Леонідівна - к. пед. наук, доцент кафедри соціальної роботи та корекційної освіти Інституту психології і соціальної педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка; заступник голови правління, голова методичної ради Всеукраїнського громадського центру ”Волонтер”;

Під час брифінгу журналісти дізнаються про те, як соціальні працівники, тренери, фахівці громадських та державних організацій спільними зусиллями допомагають підліткам з груп ризику попередити або знизити ризики інфікування ВІЛ.

У 2008 році «Право на здоров`я» зафіксувало поширення ВІЛ серед дітей вулиці та вуличної молоді в мм. Києві, Одесі та Донецьку на рівні 18,4%, а це, приблизно, кожний 5-й підліток. Головними факторами, які призводять до інфікування ВІЛ в цій групі є, зокрема, вживання ін’єкційних наркотиків та незахищений секс. Давно очевидним є факт, що профілактичні заходи, які базуються на традиційних освітніх підходах, у цій цільовій групі дають невеликий ефект.

Відтак ваги набувають інноваційні інтерактивні програми, що базуються на активному залученні самих учасників. Такому підходу відповідає розроблена «Правом на здоровя» просвітницько-профілактична тренінгова програма «Сходинки», яка надає підліткам груп ризику не лише інформацію, а й можливість отримати необхідні поведінкові навики й уміння. Учасники прес-брифінгу також розкажуть про результати застосування в Україні цієї програми.

За два роки в «Сходинках» взяли участь близько двох тисяч підлітків з вулиці, неблагополучних сімей, інтернатів та професійно-технічних навчальних закладів м. Києва та інших регіонів України. Учасникам розповідали про життєві цінності, вчили правилам гігієни та відповідальній поведінці, способам захисту від інфікування ВІЛ та іншими захворюваннями, говорили про насильство та шкоду наркотиків, навчили говорити «Ні!» ризикованій поведінці, або як зменшити шкоду від неї. Після закінчення прес-брифінгу журналісти зможуть стати свідками одного із занять, яке проходитиме в Центрі для дівчат «Право на здоровя» поспілкуватися з дівчатами, які живуть або працюють на вулиці та соціальними працівниками, тренерами.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.