bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інноваційна модель соціальної підтримки для дітей і сімей в Київській області
24.10.2011

Україною зроблено ще один важливий крок у напрямку реформування державної системи опіки над дітьми та підтримки виховання дитини в сім’ї. В Макарівському районі, Київської області, Представництвом благодійної організації „Надія і житло для дітей” в Україні реалізовано пілотний проект із деінституціалізації та трансформації послуг для дітей, впровадження інноваційної моделі соціальної підтримки найбільш вразливих категорій населення, таких як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, сім’ї з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах і де є загроза вилучення дітей, матері з новонародженими дітьми, які потребують захисту і підтримки у догляді за дітьми.

Головна мета проекту – створення умов для розвитку і виховання дітей в своїх сім’ях, повернення дітей до рідних сімей або, якщо це неможливо, – проживання і виховання в умовах, максимально наближених до сімейних з урахуванням індивідуальних особливостей і потреб кожної дитини.

Результатом проекту стало закриття інтернатного закладу (дитячий будинок „Барвінок”) і створення районного центру соціальної підтримки дітей і сімей „Промінь надії”, урочисте відкриття якого відбудеться 26 жовтня 2011 року об 11-30 за адресою вул. Донецька 16А, смт. Макарів, Макарівського району Київської області.

У події візьмуть участь:

  • почесний президент – засновник організації Марк Кук,
  • представники британської фінансової компанії з управління капіталом St. James’s Place, яка повністю профінансувала будівництво Центру,
  • голова Київської обласної державної адміністрації,
  • представники Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів України та керівництво району.

Основною особливістю запропонованої моделі є доступність повного комплексу соціальних послуг для жителів громади. Створення такого Центру є інноваційним підходом до реформування системи опіки над дітьми в Україні в цілому. Вперше в країні проведено закриття інтернатного закладу в комплексі з розвитком системи послуг для сімей та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, і потребують допомоги.

Реалізація проекту стала можливою завдяки благодійним коштам громадян Великобританії, а також завдяки партнерству з Київською обласною і Макарівською районною державними адміністраціями.

Представництво благодійної організації „Надія і житло для дітей” в Україні, www.hopeandhomes.org.ua, з 1998 року впроваджує інноваційні проекти і програми, які стають згодом частиною державної політики у сфері захисту дітей.

Контакти

  • Дмитро Чуприна
  • Представництво благодійної організації „Надія і житло для дітей” в Україні
  • [email protected]
  • +38 (044) 483-77-83
  • (066) 709-82-65
  • http://www.hopeandhomes.org.ua/
  • https://www.facebook.com/258382804205361

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.