bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Донецьку визначили найбільш актуальні проблеми благодійності
20.09.2011

16 вересня 2011 року у Донецькій ОДА пройшов круглий стіл "Мобілізація експертного потенціалу організацій громадянського суспільства Донецького регіону: благодійні фонди".

У круглому столі взяли участь 34 особи з числа представників ДонОДА, Громадської ради, благодійних фондів/організацій, громадських організацій та інших ІГС Донеччини.

Захід проводився з метою залучення експертного потенціалу організацій громадянського суспільства Донеччини до участі у формуванні та реалізації державної політики в сфері розвитку благодійної діяльності та підвищення ефективності роботи консультативно-дорадчого органу при Донецькій ОДА.

Під час круглого столу були обговорені наступні питання:

  1. Виявлення експертного потенціалу громади в сфері розвитку благодійної діяльності.
  2. Визначення найбільш актуальних проблем благодійності.
  3. Розробка спільного плану дій для розвитку духовності, моралі та благодійності в Донецькому регіоні.

Найбільш актуальними проблемами, що стримують розвиток благодійності є:

  1. Відсутність довіри в громаді до благодійних фондів/організацій,
  2. Пасивність
  3. Песимізм
  4. Невігластво
  5. Черствість громади
  6. Втрата традицій
  7. Низький професійний рівень благодійних фондів/організацій
  8. Етичні проблеми
  9. Недосконалість соціального партнерства з владою
  10. Зловживання на ґрунті благодійності
  11. Надмірна секуляризація благодійності

Учасники домовилися про те, що необхідно створити “інформаційний майданчик” для підтримки комунікацій, обговорення проблем благодійності та шляхів їх вирішення. Учасниками була внесена пропозиція, що саме таким “майданчиком” може бути профільна комісія Громадської ради.

Також було вирішено, що за результатами круглого столу буде розроблено та підписано Меморандум про партнерство між Громадською радою при Донецькій ОДА та інститутами громадянського суспільства регіону у сфері розвитку благодійності.

В свою чергу, голова Комісії з питань духовності, моралі, розвитку благодійної діяльності, культури та міжнаціональних відносин Яків Рогалін відмітив, що «встановлення продуктивних комунікацій з експертами профільних ІГС посилить компетенції Громадської ради, дозволить значно розширити представленість знань, думок та підходів до вирішення актуальних проблем, а також досягнути більшого взаєморозуміння з владою. Таким чином, здійсниться реальна легітимація і комісії, і Громадської ради загалом».

Захід був організований Правлінням Громадської ради при Донецькій обласній державній адміністрації спільно з постійною Комісією з питань духовності, моралі, розвитку благодійної діяльності, культури та міжнаціональних відносин за підтримки Донецької ОДА. Партнером виступив ДГБФ «Доброта», який взяв на себе функції адміністратора круглого столу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.