bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обговорення результатів громекспертизи щодо фінансування молодіжних програм
19.09.2011

В  Івано-Франківську та Луцьку відбудуться обговорення результатів громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади щодо фінансування молодіжних програм із місцевих бюджетів.

Як засвідчують результати аналізу місцевих практик фінансування програм положення (порядки) про проведення конкурсів та реалізацію програм із Державного та місцевих бюджетів потребують вдосконалення, запровадження більш прозорих та демократичних процедур.

Поширеною стала практика скорочення обсягів фінансування програм, які визначаються через конкурс (від 0,1 % до 2-3 % бюджетного фінансування), більшість коштів із реалізації молодіжних програм спрямовується на заходи самих структурних підрозділів у справах молоді чи створених органом влади установ.

Представниками громадських організацій у рамках громадської експертизи проаналізовано застосування прозорих процедур фінансування молодіжних програм із бюджетів, оцінено відповідні положення та акти, які визначають порядок організації та проведення конкурсів та здійснення фінансування.

Висновки та підготовлені рекомендації після обговорення будуть подані для врахування у порядку, передбаченому Постановою КМУ №976 від 05.11.2008 р.

Обговорення відбудуться:

  • м. Луцьк, 21 вересня, початок о 14.00, адреса: конференц-зал народного дому «Просвіта»,
  • м. Луцьк, вул. Б.Хмельницького,1.
  • м. Івано-Франківськ, 22 вересня, початок о 14.00, адреса: готель «Станіславів», вул. Чорновола 7, 4-й поверх.

Контакти для участі в заході:

  • Івано-Франківськ: Тарас Случик, Івано-Франківський осередок ВМГО «Демократичний альянс», тел.0965598166, [email protected] (копія: [email protected])
  • Луцьк: Михайло Шелеп, ГО «Асоціація Молодих Реформаторів», тел. 0674165086, [email protected] (копія [email protected]).

Заходи проводяться в рамках проекту «Підвищення прозорості та залучення НУО до бюджетної політики щодо фінансування програм для дітей та молоді із державного та місцевих бюджетів», що реалізується громадськими організаціями «Комітет підтримки студентського самоврядування», «Асоціація Молодих Реформаторів», «Центр громадської адвокатури», Івано-Франківським осередком ВМГО «Демократичний альянс» за підтримки програми «Посилення впливу громадянського суспільства» Міжнародного фонду «Відродження».

Додатково

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 05.11. 2008 р. № 976 «Про порядок сприяння проведенню громадської експертизи» на запит Центру громадської адвокатури про громадську експертизу від 24.02.2011 р.

Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської облдержадміністрації видано наказ про проведення громадської експертизи. На запит Асоціації Молодих Реформаторів видано наказ Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації від 03.06.2011 р. №193-3а про проведення громадської експертизи.

Порядок сприяння проведенню громадської експертизи передбачає обов’язковий розгляд пропозицій за участю представників організації, яка проводила експертизу; розробку та затвердження за результатами розгляду пропозицій заходи, спрямовані на їх реалізацію; розміщення експертних пропозицій та заходів, які спрямовані на їх реалізацію, на офіційному веб-сайті, звітування про результати врахування пропозицій.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.