bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтерські можливості великі
26.08.2011

«…нічого, діти, зате грошей заробите…» - ніяк не хотіла вірити бабуся із с. Вершаці, що на Чигиринщині, в те, що є люди, які готові працювати безкоштовно на суспільне благо.

Останні спекотні дні літа (13-16 серпня 2011 р.), а молоді все не видиться на місці – серед любителів позагорати на сонечку і «посидіти ВКонтакті» знайшлися й такі, які готові ризикнути: 4 доби пожити у наметах серед сільського парку, фарбувати місцевий клуб та ще й до того всього розважати сільську молодь дискотеками і концертами.

19 небайдужих, талановитих і активних людей, що називають себе волонтерами, зібралися разом аби гарно провести час, здобути нові навички та відремонтувати клуб у селі Вершаці. Вже вдруге подібний волонтерський табір РНГО «Центр соціального партнерства» організовує спільно із Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром.

Минулого року силами подібного, але міжнародного волонтерського табору «Територія дії» (в рамках проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні»), було відремонтовано фойє будинку культури у с. Боровиця (Чигиринський р-н, Черкаської області). Окрім того, що волонтери за 2 дні виконали такий об’єм роботи, яку б дві жінки – працівниці клубу, мабуть, не посилили б і за 2 тижні, волонтери ще й змогли вдосталь порозважатися: відсвяткувати свято Маковія в дусі українських традицій – з піснями, шуликами та танцями, в національних костюмах та в привітній атмосфері сільських жителів. Найбільшою ж гордістю і досягненням табору є те, що до роботи у клубі приєдналася місцева молодь, навіть не дивлячись на те, що напередодні всі танцювали до півночі, наступного ранку місцеві дівчата і хлопці спільно із приїжджими волонтерами взялися до роботи.

«Центр соціального партнерства» висловлює щиру подяку за допомогу у організації та проведенні табору: колективу Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру – Сергієві Слиньку та Аліні Кордюк, управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, сільському голові с. Вершаці – Чубін Ніні Олексіївні та всім волонтерам, які були учасниками заходу, а саме: Гнатенко Людмилі, Коваль Ірині, Литвиненку Олександру, Паламаренку Андрієві, Тарасенку Олександру, Опанасенко Інні, Павленко Юлії (м. Черкаси), Таібовій Лілії, Огусу Дмитру (м. Сміла), Тонкопряду Сергієві, Жуку Богданові, Вчорашньому Владові, Кириченко Аліні, Шепелю Богдану (м. Золотоноша)та Дані Гайст – волонтерці із Німеччини.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.