bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Вінниччині стартує кампанія з моніторингу антикорупційної програми
15.07.2011

З серпня 2011 року на Вінниччині стартує моніторингова кампанія в рамках проекту «Моніторинг Єдиної комплексної правоохоронної програми Вінницької області на 2010-2014 роки» (антикорупційний компонент). Проект реалізується громадською організацією «Філософія Серця» в партнерстві з Медіа Корпорацією «RIA».

Як вважає голова ГО «Філософія Серця» Юлія Грига, наявний високий рівень корумпованості притаманний багатьом державним установам.

Громадськість не довіряє органам влади, що обумовлює неефективність державної політики у протидії поширенню корупції. Відтак, нагальною є потреба у залученні інститутів громадянського суспільства до цього процесу.

«З 1 липня цього року вступив в силу ЗУ “Про засади запобігання та протидії корупції”. Протягом наступних півроку влада змушена буде звітувати про проведення громадських антикорупційних експертиз та залучення громадських організацій до цього процесу. Отже, зацікавленість Вінницької влади у проведенні моніторингу діючої “антикорупційної” програми дуже висока. Саме тому в рамках проекту буде проведено моніторингову кампанію Єдиної комплексної правоохоронної програми Вінницької області на 2010-2014 роки з метою ініціювання розробки обласної Програми запобігання проявам та протидії корупції», - інформувала Юлія Грига.

 

На думку експертів ГО, прийнята депутатами облради у 2010 році діюча Програма має декларативний характер і неефективна. Експерти організації вважають її «збірником невиконаних обіцянок».

«Щороку на виконання цієї програми виділяється близько 200тис. грн. з обласного бюджету. На що витрачаються ці кошти і яка ефективність їх використання – завдання, які нам належить з’ясувати в результаті моніторингу. Підсумком стануть пропозиції від громадськості по внесенню зміну документ», - наголосила Юлія Грига. У прес-конференції взяли участь представники органів влади, правоохоронних органів, незалежні експерти, журналісти.

Довідка

Проект виконується в рамках проекту «Підготовка коаліцій НУО та локальних ЗМІ із обраних областей центральної та південної України до проведення моніторингу діяльності органів місцевої влади та представництва суспільних інтересів», що виконується Одеською обласною організацією Комітет виборців України та Східно-Європейського демократичного центру (Польща, Варшава) завдяки підтримці Програми Польська Допомога Міністерства закордонних справ Польщі у 2011 році та Фонда ім. Стефана Баторія.

Контакти

  • Наталія Журбенко
  • ГО «Філософія Серця»
  • [email protected]
  • 0965653531

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.