bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Антикризова допомога осередкам громадської активності та творчим колективам
05.07.2011

Метою проекту є надати інформаційну, консультаційну, навчальну підтримку не менше 100 учасникам семінарів (творчим колективам, громадським і благодійним організаціям) різних регіонів України в проведенні благодійних концертів, вистав, виставок, гастролей, метою яких є збір пожертв та надання благодійної допомоги вразливим категоріям громадян, які найбільше постраждали від кризи.

Під час фінансово-економічної кризи потреби бідних громадян і проблеми у громадах загострюються, особливо з огляду на те, що при майже незмінних доходах вартість споживчих товарів виросла на 70%, і вартість комунальних послуг й енергоносіїв на 40-60% (в залежності від регіону). Заклади ж культури часто не лише фінансуються по залишковому принципу, але й не надають якісних соціокультурних послуг, не враховують демографічні групи та їх фінансові можливості у створенні нових якісних послуг.

Саме тому для громадських організацій і закладів культури, що хочуть перетворитися в осередки громадської активності, а також для творчих колективів, які не мають змоги здійснити гастрольні тури, Фундація імені князів-благодійників Острозьких допоможе організувати збір ресурсів, за допомогою наданих знань, вмінь і навичок, а також консультацій з локального фандрейзингу. Навчання та консультації побудовані таким чином, що охоплюють усі цільові групи громади, дають змогу учасникам покращити якість і збільшити кількість наданих соціокультурних послуг, здобути місцеві ресурси та залучити до партнерства усі суспільні сектори. А також спільними зусиллями запобігти негативним наслідкам фінансової кризи завдяки застосуванню інновацій у забезпеченні потреб і вирішенні проблем місцевих громад.

Головним завданням стоїть забезпечити (силами досвідчених тренерів-консультантів, які працюють із закладами культури, у малих містах і сільській місцевості) фандрейзинговий супровід грантерів Антикризової гуманітарної програми Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках конкурсу «Трансформування закладів культури в осередки громадської активності та залучення творчих колективів до благодійництва».

В рамках проекту очікується провести тренінги в 5 регіонах з організації мобілізаційних (фандрейзингових) кампаній для не менше як 100 представників осередків громадської активності. Тривалість курсу 16 годин, протягом 2-х робочих днів. Надати консультації на робочому місці у грантерів, проекти яких передбачають проведення благодійних заходів у громадах, з питань організації, ведення та звітування мобілізаційних, фандрейзингових кампаній, тривалістю 1 робочий день.

Кожен з учасників буде забезпечений комплектом роздаткових матеріалів (брошурою). Тренери, по завершенню навчань, надаватимуть дистанційні консультації по телефону й електронній пошті. Очікується надати 120 консультацій для не менше 40 організацій, протягом тривання проекту і по його завершенню.

Буде підготовлено 15 тренерів-консультантів з локального фандрейзингу (не менше 15 організацій), які підтримуватимуть зв’язки у тренерській мережі, адміністрованій Фундацією Острозьких. В кінці проекту буде видано підсумкову брошуру (тиражем 1000 примірників) з кейсами ефективних і провальних мобілізаційно-фандрейзингових кампаній, здійсненних осередками громадської активності, видано 2 числа журналу «Вісник благодійництва».

За детальнішою інформацією звертайтеся за адресою м. Рівне, вул. Драгоманова, 11, 33028, e-mail: [email protected] Марини Дорощук, асистента президента Фундації Острозьких, тел.: (0362) 22 10 81, (067) 360-83-34, (067) 239 54 26.

Детальніше про програму: irf.ua

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.