bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи мають право дівчата навчатися у вузах МВС тепер вирішуватиме суд
30.05.2011

О 8:30 біля приміщення суду розпочнеться пікет. Участь ЗМІ у засіданні – відповідно до частини 8 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, «проведення в залі судового засідання фото-і кінозйомки, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо і телебаченню допускаються на підставі ухвали суду.

За «простої» ситуації, коли журналіст лише виявляє бажання бути присутнім на судовому засіданні, ухвала суду не є обов’язковою.

Йтиметься про той-таки експеримент на 2011 рік, впроваджений Міністерством внутрішніх справ та затверджений Кабміном, який передбачає реформування системи освіти у вишах структури МВС з традиційної на систему навчання за схемою «курсант - військовослужбовець - курсант» і обмеження можливості вступу до міліційних ВНЗ для дівчат.

Вважаючи Розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 року № 2355-р «Про проведення експерименту з підготовки фахівців для Міністерства внутрішніх справ» та Наказ від 01.12.2010 року № 590 «Про затвердження Порядку відбору кандидатів на навчання до вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України» такими, що суперечать чинному міжнародному та національному законодавству та порушують права людини, Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна» звернувся з відкритим листом до Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, МВС, Мінюсту, МОН, Молодьспорту, Міноборони, Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, Голові Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Уповноваженому Верховної Ради з прав людини з проханням скасувати дискримінаційні законодавчі нововведення.

Лист підписали 16 громадських неурядових організацій. Проте жодних дій у напрямі вирішення ситуації владними структурами зроблено не було.

Відтак, Центр «Ла Страда-Україна» як правозахисна організація був змушений звернутися до адміністративного суду. Про результати судового процесу повідомимо додатково.

Запрошуємо представників ЗМІ відвідати судове засідання. Перегляньте також пікетувальну листівку та детальний опис порушень законів, що стали підставою для позову.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.