bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Святкування Днів Європи в Криму
17.05.2011

Дні Європи в Криму в цьому році об’єднають діяльність проєвропейських громадських ініціатив та навчальних закладів у Сімферополі, Бахчисараї, Красноперекопську, Армянську, Ялті та інших містах. Всі заплановані заходи різноманітні, цікаві та змістовні, більшість з них розроблена за участі молоді та громадських організацій.

Армянськ і село Почетне Красноперепского району святкуватимуть День Європи 18 і 19 травня 2011 року разом з міжнародним проектом «Європейський автобус». Детальніше.

У Бахчисараї вже кілька років поспіль святкування Дня Європи організовує НВК «Школа-гімназія». 20 травня 2011 року кабінети, коридори, і навіть шкільний двір і стадіон перетворяться на європейський квартал, де можна буде обговорити питання екології, послухати європейських композиторів, поспілкуватися з «живими фігурами», вивчити в експрес-школі кілька фраз на різних мовах та навіть спробувати свої сили у деяких європейських видах спорту. Детальніше.

Сімферополь святкує День Європи найбільш масштабно. Багато міських шкіл задіяні в проекті «Європейський діалог» громадської організації «Майбутнє Криму». Протягом квітня та травня учасники презентують плакати, беруть участь у вікторинах, досліджують європейські країни та представляють їх позиції. Студенти Таврійського національного університету розмірковують на теми європейської інтеграції та європейських цінностей у своїх есе. Визначення переможців, міні-фестиваль європейських культур, а також виставка рідкісних європейських книг відбудеться 20 травня 2011 року в Центрі інформації Європейського Союзу, що розташований в бібліотеці університету.

Також у 2011 році Сімферополь приєднався до загальноукраїнської кампанії «Я поділяю європейські цінності» і багато заходів будуть проходити за форматом кампанії, єдиним для більш ніж 20 населених пунктів Україні.

21 травня 2011 року святкування розпочне парад, а об 11 годині на набережній річки Салгір відкриється європейський квартал. Національні товариства представлять культуру різних країн, громадські організації презентують свою діяльність, реміснича палата представить галерею традиційного мистецтва.

В різних пунктах європейського кварталу можна буде довідатися про можливості навчання та волонтерства в Європі, взяти участь у вікторинах, залишити символічний відбиток долоні на «полотні європейських цінностей». О 12.00 в межах європейського кварталу відбудеться флеш-моб «Верховенство права», що приверне увагу до питань правосуддя. Детальніше.

Ввечері цього насиченого дня можна буде продовжити святкування Дня Європи в затишному дворику Хайдельберг Центру, де буде відбуватися неформальна дискусія або відвідати в Художньому музеї виставу за п’єсою польського драматурга Славоміра Мрожека «Емігранти».

А у неділю, 22 травня ввечері знову можна буде навідатися до Хайдельберг Центру та поговорити про мобільність в європейському вимірі, послухати європейську поезію та скуштувати страви за рецептами, привезеними з цікавих подорожей європейськими країнами. Детальніше.

У підготовці Днів Європи в Сімферополі беруть участь такі громадські ініціативи як Центр регіонального розвитку «Топ-Кая», СМГО «Світло», Центр європейської Інформації м. Сімферополя, Клуб молодих лідерів, Кримське товариство поляків і багато інших.

Ідея європейського кварталу була розроблена в рамках кампанії «Я поділяю європейські цінності», ініційованої Мережею центрів європейської інформації України.

Детальнішу інформацію про Дні Європи в Криму можна дізнатися на сайті ngocrimea.org/europe, на сторінці vkontakte.ru/eu_day, а також зв’язавшись з Олександрою Целіщевою (Центр «Топ-Кая», 050-6640616, [email protected])

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.