bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні пройде 8-ий CASSINI Hackathon - реєстрація вже відкрита
16.10.2024

https://gurt.org.ua/uploads/news/2024/10/16/vqa59ej_-_imgur_(1).png

 У 8-му хакатоні CASSINI учасників закликають створювати рішення, що використовують європейські космічні технології для посилення обороноздатності та безпеки Європи. Хакатон відбудеться 22-24 листопада, реєстрація на хакатон вже триває, дедлайн подачі заявки - 4 листопада. 

Хакатон відкритий для всіх, хто зацікавлений у підприємництві, оборонній промисловості та космічних технологіях ЄС. Учасники можуть працювати над різними темами та проблемами, використовуючи один або комбінацію таких інструментів:

- Геопросторова інформація з даних спостереження за Землею програми Copernicus та її послуг
- Послуги супутникового позиціювання та навігації від систем Galileo та EGNOS
- Нові цифрові технології (наприклад, машинне навчання, доповнена/віртуальна реальність або блокчейн).

Основна мета хакатону – розробка рішень у сфері оборони, безпеки та космічних технологій для посилення безпеки ЄС. Проте, це не єдині напрямки, в яких можна створювати рішення.
Загалом є три челенджі для учасників:
Челендж №1: Покращення оборони та безпеки за допомогою геопросторової розвідки

У цьому челенджі учасникам пропонують використати всі наявні європейські космічні дані та сигнали від програм Copernicus, Galileo, а також можливі майбутні послуги IRIS2. Мета — розробити інноваційні продукти та послуги, що будуть корисні для планувальників, рятувальників та осіб, які приймають рішення: оптимізація розподілу ресурсів при надзвичайних ситуаціях; прогнозування загроз та посилення оборонних місій; кібербезпека геопросторових даних;  розробка нових сервісів для кращої роботи в сфері безпеки та оброни; кібербезпека дистанційного зондування тощо

Челендж №2: Використання безпілотних дронів для оборонних і безпекових операцій

Тут учасників запрошують створити продукти чи послуги, що використовують європейські космічні дані та сигнали від програм Copernicus, Galileo та IRIS2. Мета — створити стійкі та впливові рішення в таких напрямках: 

  • Збір інформації: системи для збору та розподілу даних у режимі реального часу під час оборонних, безпекових та цивільних операцій.

  • Кібербезпека дронів: пропозиції для зменшення ризиків у кіберпросторі, пов’язаних з операціями дронів.

  • Попередження зловживань дронами: інноваційні рішення для виявлення та реагування на загрози від неправильного використання дронів.

Челендж №3: Орбітальна безпека: уникнення зіткнень

Цей челендж запрошує учасників досліджувати питання обізнаності про ситуацію в космосі (SSA), зосереджуючи увагу на уникненні зіткнень. Сценарій передбачає кіберінцидент, через який супутник відхиляється від курсу, спричиняючи попередження про потенційне зіткнення з космічним сміттям чи іншими супутниками.

Учасники мають проаналізувати реальні дані про можливі зіткнення та оцінити ризики. Пропонується також розглянути бізнес-моделі для комерціалізації рішень.

Щоб взяти участь в хакатоні CASSINI, не обовʼязково мати досвід в космічній тематиці чи бути космічним інженером. Секрет успішної команди полягає у різноманітті навичок. Організатори заохочують учасників з різними навичками реєструватись та у команді працювати над вирішенням проблем в межах хакатону.

 

Призовий фонд хакатону - 5000 євро, переможцями стануть до 5-ти команд. 

Окрім грошового призу переможці отримають менторські сесії з експертами, і в разі презентації успішної комерційної ідеї - можливість пройти у бізнес-акселератор. CASSINI Hackathon - це чудова можливість створити власний космічний стартап!

 

Реєстрація за посиланням:  https://taikai.network/cassinihackathons/hackathons/euspace-defence-security

Для реєстрації потрібно слідувати інструкції, обрати Україну для участі в хакатоні. 

 

 

Контакти

  • Юлія Ляхович

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.